Lietuvą pasiekus A. Paltino palaikams, jau yra planuojamas atsisveikinimas. Laidotuvės bus surengtos kovo 16 d., praneša lrt.lt.

A. Paltinas bus palaidotas šalia savo žmonos, Vilniaus Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

„Be jokios abejonės, kapavietė skirta dviem“, – „Delfi“ vasarį sakė kunigas, artimas garsios poros bičiulis Arūnas Peškaitis.

Į ligoninę A. Paltinas buvo paguldytas sausio pabaigoje.

„Į ligoninę Arvydas prieš tris dienas buvo paguldytas dėl plaučių uždegimo. Paskui prasidėjo sepsis, buvo įvesta dirbtinė koma. Dirbtinėje komoje jis ir mirė“, – patikindamas, kad vyras nesirgo koronavirusu „Delfi“ komentavo kunigas ir artimas garsios poros bičiulis Arūnas Peškaitis.

Paltinas buvo populiaraus estradinio ansamblio „Kopų balsai“ vadovas, išugdęs daugybę Lietuvos estrados solistų. Jis buvo Klaipėdos kultūros namų meno vadovas, dirbo mokytoju Klaipėdos vaikų muzikos mokykloje, vadovavo akordeonistų orkestrui.

Praėjusiais metais vyras išgyveno savo žmonos, dainininkės Nelly Paltinienės netektį.

Paskutinį savo atodūsį 91-erių N. Paltinienė išleido savo namuose Manheime, Vokietijoje, vasario 29-ąją dieną. Dar prieš mirtį dainininkė išreiškė norą, kad ji būtų palaidota Lietuvoje, kurią ji mylėjo visa širdimi.

Tąkart A. Peškaitis pasakojo, kad skaudžią netektį išgyvenantis Nelly vyras sugebėjo nepalūžti ir su užgriuvusiais sunkumais tvarkėsi tvirtai.

„Jis laikosi neblogai. Aišku, kad tai didžiulis sukrėtimas, smūgis – juk kartu jie buvo 57-erius metus. Nepaisant to, susidarė toks įspūdis, kad jis mobilizavosi, kadangi dabar tvarko dokumentus dėl jos palaikų pargabenimo į Lietuvą. Žinoma, jam padeda ir draugai“, – pastebėjo pašnekovas.

„Delfi“ primena, kad Vokietijoje paskutinius savo gyvenimo metus praleidusi N. Paltinienė gydėsi sudėtingas peršalimo komplikacijas. Tačiau net gulėdama ligos patale ji neprarado optimizmo, bendravo su kolegomis, šeimos nariais ir vis prisimindavo tuos, kurie lankė jos koncertus.

Anot artimo šeimos draugo A. Peškaičio, A. Paltinas žmoną slaugė iki paskutinės minutės. A. Paltinas bus palaidotas šalia savo žmonos, Vilniaus Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje. „Be jokios abejonės, kapavietė skirta dviem“, – sakė kunigas.

Užuojautą dėl A. Paltino mirties pareiškė Prezidentas Gitanas Nausėda. „A. Paltino gyvenimo kelias atspindi ištisą Lietuvos kultūros epochą ir atskleidžia gilią ir reikšmingą brydę lengvosios muzikos raidoje. Tai didžiulį atsidavimą savo pašaukimui turėjęs ir ne vieną estrados atlikėjų kartą išugdęs pedagogas. Itin reikšmingi jo ryšiai su lietuvių diaspora, indėlis į Lietuvos muzikinės kultūros puoselėjimą išeivijoje ir visuomet išlikęs glaudus santykis su Tėvyne“, – rašoma prezidento užuojautoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)