Liepos 31 d. L. Vaikulė koncertavo Palangoje, kurioje kartu su muzikantu Janiu Stibeliu į sceną atsinešė Ukrainos vėliavą. Tokiu būdu garsenybė pagaliau aiškiai parodė, kieno pusėje ji yra.

Iki tol L. Vaikulė viešai nekomentavo įvykių Ukrainoje. Vasario 28 d., būdama Jungtinėse Valstijose, ji vaizdo skambučiu ragino „sustoti“ ir sakė „ne karui ir mirčiai“, bet aiškiai nepasmerkė Rusijos įsiveržimo į kaimyninę valstybę.

Telefonu duotame interviu Delfi.lv dainininkė paaiškino, kad ji neabejotinai pasisako už Ukrainą: „O kaip kitaip galėtų būti? Ko dar buvo galima tikėtis iš manęs? Gyvename Latvijoje, esu Latvijos pilietė, tad mūsų politika ir pozicija yra aiškios“, – tvirtino L. Vaikulė.

Visgi karui prasidėjus moteris nenorėjo kalbėti taip, kaip ir visi kiti: „Iš to, ką pasakiau [tame vaizdo įraše], viskas aišku. Jeigu nenorėčiau nieko komentuoti, būčiau patylėjusi. Nemanau, kad Latvijoje yra žmonių, kurie būtų už karą. Kol mes čia žiūrime į žydrą dangų, Ukrainoje krenta raketos, žudančios visa, kas gyva“, – emocingai kalbėjo L. Vaikulė.

Delfi.lv paklausta, ar svarstytų galimybę vėl rengti koncertus Rusijoje, L. Vaikulė atsakė: „Kol kas ne. Net neįsivaizduoju, ar emocijos leistų tai daryti! Bet nenoriu, kad žmones apimtų neapykanta“, – paaiškino atlikėja ir pridūrė, kad dabar visos Baltijos šalys privalo būti vieningos.

„Juk esi Latvijos pilietis ir visai nesvarbu, kokios tautybės. Visi turime būti prieš karą, prieš tuos, kurie sukėlė šį karą“, – įsitikinusi moteris. Laima supranta, kad po karo sužinosime daug šiuo metu dar nežinomų dalykų, tačiau žmogiškąja prasme dainininkė yra kategoriškai prieš karą. Ji kasdien atsibunda ir užmiega su naujienomis apie įvykius Ukrainoje.

Anot L. Vaikulės, ji jau gali nuspėti, kokie straipsniai netrukus pasirodys Rusijos žiniasklaidoje. Atlikėja ruošiasi neigiamų komentarų antplūdžiui.

O latvių dainininkas Janis Stibelis Delfi.lv sakė, kad jau ne kartą yra išsakęs paramą Ukrainai. „Man atrodo, kad [Ukrainos vėliava scenoje] jau yra norma, ypač turint omenyje tai, kad šokėjų grupė, su kuria koncertavome, buvo iš Ukrainos“, – paaiškino muzikantas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)