Konservatorių partijai priklausantis parlamentaras Vitalijus Milonovas, prieštaringai vertinamo įstatymo, draudžiančio „homoseksualinę propagandą“ , autorius, pareiškė paprašysiąs prokurorų ištirti, ar Lady Gaga savo pasisakymais nepažeidė šalies teisės aktų.

„Susisieksime su kaltintojais ir teisėsaugos pareigūnais, kad šie nuodugniai ištirtų situaciją“, - sakė V. Milonovas.

„Kai žmonės vaikams teigia „jūs turime remti seksualines mažumas“, - taip jie gali ištrinti tradicinius ir netradicinius santykius skiriančią ribą“, - tvirtina politikas.

Lady Gaga, visada aktyviai palaikiusi seksualines mažumas ir pačioje Amerikoje, Rusijoje taip pat nepraleido progos išreikšti palaikymo šalies homoseksualams.

Per vertėją nuo scenos bendraudama su žmonėmis, Lady Gaga paragino Rusiją gerbti seksualinių mažumų teises: „Lady Gaga nori pasakyti, jog ji tikisi iš jūsų pagarbos kitiems – ji čia atvyko ne tam, kad įžeistų kieno nors religinius jausmus ar tikėjimą, bet tam, kad mus suvienytų“.

Rusija praeitą mėnesį bandė teisti popkaralienę Madonną atlikėjai nedalyvaujant. Ji papiktino konservatorius ir Rusijos stačiatikių bažnyčią, nes neva taip pat pažeidė homoseksualumo propagandos draudimo įstatymą per koncertą Sankt Peterburge. Iš dainininkės norėta prisiteisti 27 milijonus, skaičiuojant litais, kompensacijos. Sankt Peterburgo teismas ieškinį atmetė.

Rusijos vykdoma kampanija prieš atlikėjus iš Vakarų įgavo pagreitį įkalinus merginų grupės „Pussy Riot“ nares. Ši byla atkreipė viso pasaulio dėmesį į nepagarbą žodžio laisvei Vladimiro Putino valdomoje Rusijoje.

„Labai greitai sąmoningi žmonės ten nebevažiuos, o normalūs žmonės iš ten išvažiuos. Liks tik idiotai, besiburiantys apie naftos balutes ir kalbantys vienas su kitu apie „konspiraciją pasaulyje“, „religinius jausmus“ ir „homoseksualumą skatinančią propagandą“‘, - apie situaciją šalyje yra kalbėjęs garsus režisierius Kirilas Serebrenikovas.

Prieš sekmadienį vykusį koncertą Lady Gaga socialiniame tinkle „Twitter“ parašė padėkos žinutę Dmitrijui Medvedevui, šalies ministrui pirmininkui, pasijuokusiam iš įstatymo projekto, uždrausiančio „homoseksualumo propagandą“. Jis bus svarstomas gruodžio 19 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)