Kūno kalbos specialistė atkreipė dėmesį į tai, ką turbūt pastebėjo retas: prieš įeidama į koplyčią, karalienė trumpam stabtelėjo, tarsi norėdama įsitikinti, jog tai, kas vyksta - tikrai tiesa, rašoma publikacijoje dailymail.co.uk.

Pasak J. James, sprendžiant iš princo Charleso (72 m.) kūno kalbos, jis buvo prislėgtas sielvarto, tą rodė ir paraudusios, ašarotos akys.

Visi nekantriai laukė princo Williamo ir princo Harry susitikimo po plačiai aptarinėto interviu Oprah Winfrey. J. James patikino, kad broliai demonstravo vienybę ir santarvę.

Princo Philipo laidotuvės

Šv. Jurgio koplyčioje karalienė sėdėjo atokiau nuo visų, viena – saugumo sumetimais dėl koronaviruso.

Tyli ir ori 94 m. monarchė stebėjo, kaip jos sutuoktinis, su kuriuo sąjunga truko 73 metus, buvo palydėtas amžinojo poilsio.

Karalienė Elžbieta II

„Tai bene įsimintiniausios akimirkos – karalienė, sėdinti atskirai, taip žemai palenkusi galvą, kad skrybėlės kraštas dengė veidą. Vieną akimirką ji stabtelėjo ir atsisuko, prieš įeidama į koplyčią, <...> tarsi neprisiverstų ten eiti viena“, – teigė kūno kalbos ekspertė.

Monarchė atvyko į laidotuvių ceremoniją su savo palydove ledi Susan Hussey (81 m.), buvusio BBC vadovo Marmaduke Hussey našle. S. Hussey į koplyčią nėjo, nes ji – ne šeimos narė ir į dėl COVID-19 pandemijos itin kuklų ceremonijos dalyvių sąrašą nepakliuvo.

„Automobilyje karalienė palietė akį, veikiausiai nusišluostė ašaras, kita vertus, ji bendravo su savo palydove, tai rodo, kad palyda teikė jai paguodos“, – teigė J. James.

Ekspertė atkreipė dėmesį – nors karalienei reikėjo palydos, ji kalbėjo gyviausiai iš visų karališkosios šeimos narių: „Ji gana gyvai kalbėjo su savo palydove ir su vyskupu prie įėjimo į koplyčią.“

O princui Charlesui einant palydoje paskui tėvo karstą, per skruostą nuriedėjo ašara. Šv. Jurgio koplyčioje jo akyse taip pat žibėjo ašaros tuo metu, kai dėjosi juodą apsauginę veido kaukę, sėdėdamas šalia sutuoktinės Camillos, Kornvalio kunigaikštienės.

Princo Philipo laidotuvės

Charleso paraudusios, ašarotos akys – nevaldomo, gilaus sielvarto ženklas, aiškino J. James.

Visas pasaulis neabejotinai susidomėjęs laukė princo Williamo ir princo Harry susitikimo po garsiojo interviu Oprah Winfrey, kuris sukėlė tikrą furorą.

Kūno kalbos specialistė patikino – išeidami iš koplyčios nesutariantys broliai atrodė kaip reta vieningi.

„Koordinuotai ir tuo pačiu natūraliai Harry paėjėjo Williamui ir Kate iš paskos, tada paspartino žingsnį ir ėjo tarp jų, bendraudamas su abiem, – aiškino ekspertė. – Po kelių sekundžių natūralus, neįtempto pokalbio Kate atsiliko ir suteikė progą abiem broliams pabendrauti dviese. Tai atrodė nuoširdaus vieningumo akimirka, o ne pozavimas prieš kameras.“

Princo Philipo laidotuvės

J. James pastebėjimu, sielvartaujanti karalienė visgi atrodė gerokai labiau atsipalaidavusi nei jos anūkas – 36 m. princas Harry.

Anot ekspertės, einantis procesijoje paskui princo Philipo karstą, Williamas atrodė ramus, užtikrintas, o Harry judesiai išdavė slepiamą nerimą – jis pasitaisė liemenę, o koplyčioje gūžtelėjo – taip daroma, norint įkvėpti sau pasitikėjimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)