Remiantis „Guardian“, jis propaguoja savo nuožiūra pakoreguotą marksistinės ekonomikos filosofijos versiją, o jo visas vardas skamba taip: Jetsunas Jamphelis Ngawangas Lobsangas Yeshe Tenzinas Gyatso, skelbia grunge.com.

Ir nors Dalai Lama garsėja kuklumu bei savo asketišku gyvenimo būdu, Jo šventenybė turi silpnybę - kolekcionuoja brangius laikrodžius.

Dalai Lamos kolekcijoje, kurią sudaro dviženklis eksponatų skaičius, galima rasti tokių prabangių firmų kaip „Rolex“ ir „Patek Philippe“ gaminių, kurių istorija siekia Antrąjį pasaulinį karą. Žurnalas „Esquire“ pareiškė, kad Dalai Lamos laikrodžių vertę „būtų galima tik spėlioti“, jeigu jie kada nors atsidurtų aukcione.

Dalai Lama

Kyla natūralus klausimas: kodėl vienas garsiausių materializmo priešininkų pasaulyje turi daugiau nei tuziną laikrodžių, brangesnių už daugelio žmonių automobilius?

Atsakymas į pateiktą klausimą yra labai paprastas: todėl, kad jam patinka laikrodžiai. Jo šventenybės teigimu, viskas prasidėjo tada, kai jis buvo berniukas.

Tibete augęs būsimasis 14-asis Dalai Lama žavėjosi visais mechaniniais daiktais, todėl dažnai išardydavo ir vėl surinkdavo teleskopus, žaislinius automobilius bei, žinoma, laikrodžius.

Sunku pasakyti, ar Franklinas Rooseveltas žinojo šį dvasininko pomėgį, bet panašu, jog 32-asis Amerikos prezidentas galėjo labiau paskatinti Dalai Lamos susidomėjimą laikrodžiais.

Dalai Lama

„Tebevyko Antrasis pasaulinis karas, ir Sąjungininkai norėjo nutiesti kelią per Tibetą – iš Asamo Indijoje į Kiniją. Taigi, atvyko du Jungtinių Amerikos Valstijų kariuomenės atstovai ir įteikė prezidento F. Roosevelto laišką bei dėžutę su auksiniu laikrodžiu. Tai buvo „Patek Philippe“ modelis. Nepaprastai apsidžiaugiau. Laikrodis buvo labai gražus, labai prašmatnus. Vis dar jį turiu, ir jis tebeveikia“, – Dalai Lamą citavo „Esquire“.

Prieš daugelį metų dovanų gautą laikrodį Jo šventenybė retkarčiais užsideda ir dabar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)