Pora į krepšinio varžybas atvyko likus penkiolikai minučių iki susitikimo pradžios ir užėmė vietas šalia Masačusetso gubernatore išrinktos Mauros Healey ir Bostono merės Michelle Wu.

Keturiasdešimtmetis Williamas nejaukiai pažiūrėjo į didįjį ekraną, kur miniai buvo rodomi poros veidai, o tada karališkoji pora įsidrąsino, susijuokė ir visiems pamojavo. Buvo akivaizdu, kad sutuoktiniai iš Jungtinės Karalystės varžybose puikiai leido laiką, tarpusavyje juokavo ir netgi flirtavo.

Flirto elementų įžvelgė skaitymo iš lūpų ekspertas J. Freemanas, anot jo, poros pokalbis galėjo atrodyti maždaug taip – K. Middleton vyrui sako: „Aš geriau sužaisčiau“. Williamas kažką atsako, užsidengęs burną. K. Middleton replikuoja: „Nė kiek tau nenusileidžiu“. Williamas: Oi, ne (prisidengia burną), tikrai ne!“. K. Middleton pasmalsauja: „Kodėl?“. Williamas kažką atsako, vėl slėpdamas burną.

Tai pirmasis britų karališkosios poros vizitas Jungtinėse Valstijose nuo pat 2014 metų, kada jie sutikti nedraugišku švilpimu ir skanduotėmis „JAV“.

Incidentas netruko atsidurti socialinėje žiniasklaidoje, kur krepšinio gerbėjai netruko pasijuokti iš karališkosios poros.

„Koks buvo Bostono arbatėlės tikslas, jeigu po 249 metų pertraukos pasikvieti karališkąją šeimą į „Celtics“ varžybas“, – teigia vienas komentaras tviteryje.

„ITV News“ žurnalistas Chrisas Shipas spėja, kad toks nesvetingas sutikimas gali būti susijęs ir su faktu, kad Bostone daug airiško palikimo. Visgi gali būti, jog prie to prisidėjo ir neseniai kilęs skandalas, kai dėl rasizmo buvo apkaltinta princo Harry krikšto motina, buvusi karalienės rūmų dama Susan Hussey. Ją rasizmu apkaltino juodaodė labdaros fondo darbuotoja Ngozi Fulani. Ji teigia, kad per priėmimą S. Hussey ne kartą jos primygtinai teiravosi, iš kur ji. Smurto artimoje aukoms padedanti N. Fulani bendravimą su rūmų dama įvardijo kaip „brovimąsi į jos asmeninę erdvę“ ir teigia pasijutusi spaudžiama į kampą.

Tviteryje ji teigia, kad S. Hussey prie jos priėjo, patraukė plaukus, kad pamatytų vardo kortelę, ir pradėjo be paliovos berti tokius klausimus kaip „Iš kurios Afrikos dalies jūs esate?“ ir „Iš kur kilę jūsų žmonės?“. Moters teiginius patvirtino ir liudininkai. Bakingamo rūmai situaciją pakomentavo taip: „Mes šį incidentą vertiname labai rimtai ir jau pradėjome tyrimą, aiškindamiesi visas detales“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją