Prieš dvi savaites išgirdau diagnozę, su kuria susidūrė tiek daug amerikiečių ir daugybė žmonių visame pasaulyje – man nustatytas COVID-19. Blogiausia, kad tokią pat diagnozę sužinojo ir mano vyras, mūsų šalies vyriausiasis vadas.

Natūralu, kad pirmoji mintis buvo apie sūnų. Didžiuliam mūsų palengvėjimui, jo testas buvo neigiamas, tačiau vėlgi, kaip ir daugybė tėvų pastaraisiais mėnesiais, negalėjau liautis nerimavusi, „o kaip bus ryt ar poryt“. Mano baimė išsipildė: jam vėl buvo atliktas testas, ir jo rezultatas buvo teigiamas.

Laimei, jis stiprus paauglys ir nepatyrė jokių simptomų. Viena vertus, esu labai laiminga, kad šį iššūkį įveikėme visi kartu, turėjome laiko vienas kitam, galėjome vienas kitu rūpintis. Dabar sūnaus testas vėl neigiamas.

Man labai pasisekė, kad mano atveju diagnozę lydėjo tik gana švelnūs simptomai, nors ir užklupo visi vienu metu, tad kelios dienos buvo tikra simptomų karuselė. Skaudėjo visą kūną, vargino kosulys, galvos skausmas, kone visą laiką jaučiausi labai pavargusi.

Gydymui pasirinkau natūralų kelią, vartojau daugiau vitaminų, stengiausi sveikai maitintis. Turėjome mumis besirūpinusią nuostabią komandą, kuriai visą gyvenimą būsiu dėkinga už pagalbą, sakau ačiū nuostabiam gydytojui Conley už jo profesionalumą ir diskretiškumą.

Turiu prisipažinti, kad buvo labai keista pačiai tapti paciente, o ne asmeniu, skatinančių šalies žmones rūpintis savo sveikata ir saugumu. Tai buvo laikas, kai, akis į akį susidūrus su COVID-19, rūpesčio ir priežiūros reikėjo man. Kaip pacientė ir žmogus, kuriam suteikta visa įmanoma medicininė pagalba, jaučiu didžiulį dėkingumą visiems, kurie mums padėjo.

Donaldas ir Melania Trumpai

Medicininis personalas ir visi Baltųjų Rūmų darbuotojai, kurie rūpinosi mūsų šeima – pasakyti tik nuoširdų ačiū būtų per mažai.

Sveikdama turėjau daug laiko pagalvoti. Kai mano vyras dėl visa ko buvo paguldytas į „Walter Reed“ ligoninę, turėjau daug laiko mintims apie savo šeimą. Galvojau ir apie šimtus tūkstančių amerikiečių, nukentėjusių nuo šio viruso, nes liga aukų nesirenka. Gyvename precedento neturinčiu metu, artėja rinkimai, tad pasiduoti neigiamai energijai tikrai nesunku.

Bandžiau kelti sau ūpą prisimindama visus žmones, kuriuos sutikau Jungtinėse Valstijose ir pasaulyje – ir gėrį bei empatiją, kurie visada šalia, jeigu tik išdrįsi juos priimti. Mūsų šaliai teko daug sunkumų ir iššūkių, visus įveikėme, tad noriu tikėti, kad COVID-19 – tik dar vienas toks, o pergale prieš jį galėsime džiaugtis su ateities kartomis ir dalintis išmoktomis pamokomis.

Raginu visus kaip įmanoma sveikiau gyventi. Rinktis subalansuotą maistą, kuo daugiau laiko leisti gryname ore, vartoti vitaminų – rūpintis savo siela ir kūnu. Gerovė neįsivaizduojama ir be gerų minčių, nuolankumo. Man bene svarbiausia sveikimo proceso dalis buvo laikas savoms mintims – apie šeimą, draugus, darbą ir norą būti savimi.

Labai džiaugiuosi galėdama pranešti, kad mano testas neigiamas, tikiuosi, kad jau artimiausiu metu galėsiu pratęsti darbus. Dalindamasi šia gera naujiena, noriu, kad žmonės žinotų, jog suprantu, kaip pasisekė tiek man, tiek mano šeimai sulaukti tokios priežiūros. Jeigu negaluojate ar serga artimas žmogus, žinokite, kad mintimis esu su jumis ir būsiu kiekvieną mielą dieną. Meldžiuosi už mūsų šalį, meldžiuosi už visus, kovojančius su COVID-19, kitomis ligomis ar iššūkiais.

Ačiū visiems už gerus žodžius, palaikymą, linkėjimus ir maldas. Mes meldžiamės už jus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)