Daugumą į konferenciją susirinkusių žmonių domino K.Orbakaitės sąsajos su Lietuva. Kokios tautybės ji save laiko? Ar svarbi jai Vasario 16-oji? Kokie prisiminimai iš Lietuvoje praleistos vaikystės?

„Aš jaučiuosi lygiai pusiau lietuve. Maskvos apylinkių lietuve. Manau, kad apie lietuvius negalima sakyti, kad jie šalti ir viską apskaičiuojantys. Tai tik įvaizdis, po kuriuo slepiasi daug emocijų. Lietuvoje daug pogrindinės muzikos, žinau, kad čia daug sunkiosios muzikos gerbėjų, nes lietuviai turi daug emocijų. Man visada malonu čia atvažiuoti, aš puikiai čia jaučiuosi“, - sakė K. Orbakaitė.

Ji puikiai prisimena vaikystės dienas prabėgusias Lietuvos pajūryje, kai svečiuodavosi pas tėvą. „Basakojė vaikystė... Ją leisdavau ne Vilniuje, ne Kaune, o Palangoje ir Šventojoje. Tai visiška laimė - gyveni ant jūros kranto, gali net pučiant vėjui slėptis kopose. Prisimenu iš vaikystės tą jausmą, kai pučia nuo jūros stiprus vėjas, o atsisėdi kopose ir staiga - tyla. Gintaro rinkimas... Ar dabar yra gintaro Lietuvos pajūryje?“ - susidomėjo ji.

Dainininkės gerbėjus ypač domino ir jos šeima. Kaip sekasi vaikams, ar nebuvo sunku palikti juos vaikystėje vienus ir išvykti koncertuoti? Du sūnus - dvidešimtmetį Nikitą ir tuoj trylikos sulauksiantį Denį - turinti moteris pasakojo, kad nebuvo lengva, bet jų šeimoje tai jau tęsiasi antrojoje kartoje.

„Žinoma, kai tėvai artistai ir tu eini į vaikų darželį, vieną dieną supranti supranti, kad kažkas ne taip. Kitus tėvai pasiima, o tu gyveni nuolat laukdamas mamos. Bet ateina laikas, kai įsisąmonini, kad tavo šeima - ypatinga. Tavo mama yra reikalinga ir žmonėms. Man mama vaikystėje tai išaiškino. Ir aš aiškinau tai savo vaikams. Visada sakiau, kad jų nepalieku. Jie gali man paskambinti į bet kurį pasaulio tašką, aš niekada neišjungiu telefono, net naktimis. Galų gale, aš ne viena tokia, toks jau gyvenimas, yra daug užimtų moterų, kurios negali visą laiką būti su vaikais. Vaikai tai supranta, žinoma ilgisi. Bet per atostogas VISADA būnu su jais. Niekada nekyla mintis atostogauti vienai“, - sakė dainininkė.

DELFI skaitytojai prisiminė ir istoriją, kai K.Orbakaitė lyg ir ketino atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse. Deja, dainininkė patvirtino, kad daugiau nebandys to daryti. „Tai jau praeities klausimas. Prieš kelis metus turėjau dainą, kuri buvo labai europietiška ir tiko "Eurovizijai". Tada kilo mintis atstovauti Lietuvą, bet jau buvo vėlu ir atranka buvo įvykusi. Pirmą kartą nesigavo, todėl daugiau ir nebandžiau. Tiesą sakant, nesu konkursinis žmogus, man patinka dainuoti, bet ne varžytis“, - sakė ji.

Visą konferenciją galite rasit čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją