Žaibiškai išpopuliarėjęs M. Culkinas skausmingai išsilaisvino iš savo tėvų priespaudos ir netgi apkaltino tėtį piktnaudžiavus jo sėkme, skelbia dailystar.co.uk.

Aktorius laikinai nutraukė savo karjerą, susituokė būdamas vos 18-os metų amžiaus, neteko dviejų šeimos narių ir įklimpo į narkotikų liūną. Tiesa, pastaruoju metu jis, regis, išsivadavo iš praeities nesėkmių ir šiais metais su mylimąja Brenda Song susilaukė sūnaus.

Pernai žvaigždei suėjo 40-imt metų, ir gimtadienio proga jis tviteryje parašė: „Vyručiai, ar norite pasijusti seni? Man 40-imt. Nėra už ką.“ Ši žinutė tapo devintąja populiariausia šio socialinio tinklo istorijoje.

Kukli pradžia

M. Culkinas gimė 1980 m. rugpjūčio 26 d. Niujorke Christopherio Corneliaus Culkino ir Patricios Brentrup šeimoje. Kai jis buvo mažas, jie gyveno labai skurdžiai. Billy Hopkinsas, Niujorko aktorių atrankų organizatorius, davęs šešerių metų amžiaus M. Culkinui pirmąjį vaidmenį, kartą pasakė: „Macaulay lįsdavo po kėdėmis ir ieškodavo iš žiūrovų kišenių iškritusių monetų. Jie buvo tarytum filmo „Kaimiečiai Beverli Hilse“ personažai.“

Viskas pasikeitė, kai M. Culkinas išgarsėjo ir suvaidino tokiuose filmuose kaip „Gibraltaro raketa“ („Rocket Gibraltar“) ir „Dėdė Bakas“ („Uncle Buck“). Tačiau didžiausią šlovę jam atnešė 1990 m. išleista komedija „Vienas namuose“ ir po dvejų metų pasirodęs tęsinys „Vienas namuose 2: pasiklydęs Niujorke“ („Home Alone 2: Lost in New York“).

Paskui M. Culkinas vaidino juostose „Mano mergytė“ („My Girl“), „Geras sūnus“ („The Good Son“), „Knygų valdovas“ („The Pagemaster“) ir „Turtuolis Ričis“ („Richie Rich“).

M. Culkinas tapo antrąja jauniausia garsenybe, vedusią šou „Saturday Night Live“ (tada jam buvo 11-a).

Problemos šeimoje

1994 m. C. C. Culkinas ir P. Brentrup nusprendė skirtis po kartu praleistų 20-ies metų ir pradėjo nuožmią kovą dėl vaikų globos. Nors iš pradžių M. Culkinas stojo mamos pusėn, galiausiai jis „išsiskyrė“ su abiem tėvais, kai jie pradėjo peštis dėl jo turtų. Būdamas 15-os metų amžiaus, jis pateikė savo gimdytojams 15,5 mln. eurų dydžio ieškinį, be to, jie neteko globėjų teisių, t. y. nebegalėjo kontroliuoti nei M. Culkino karjeros, nei finansinių reikalų.

„Norėjau kuriam laikui padaryti pertraukėlę ir tiesiog pareiškiau: man gana, tikiuosi, kad prisiglemžėte pakankamai pinigų, nes daugiau iš manęs negausite nė cento“, – 2018 m. tinklalaidės WTF vedėjui Marcui Maronui sakė aktorius.

„Viską, ko mano tėvas bandė pasiekti gyvenime, aš pasiekiau būdamas 10-ies“, – pridūrė jis.

Vos po aštuonerių metų nuo kivirčo su tėvais automobilio avarijoje tragiškai žuvo M. Culkino sesuo Dakota Culkin. Jai buvo 29-eri. Moterį „mirtinai pertrenkė automobilis, kai jį nulipo nuo šaligatvio bortelio“.

Draugystė su Michaeliu Jacksonu

M. Culkinas artimai draugavo su Michaeliu Jacksonu nuo XX a. dešimtojo dešimtmečio pradžios iki pat dainininko mirties 2009 m. 2019 m. M. Culkinas atskleidė, kad su M. Jacksonu susibičiuliavo todėl, jog abu puikiai žinojo, ką reiškia būti „garsiu vaiku“.

M. Culkinas gynė anapilin iškeliavusį atlikėją, kai 2003 m. jam buvo pateikti kaltinimai vaikų tvirkinimu. Jis netgi tapo M. Jacksono dukros Paris Jackson krikšto tėvu. Jiedu iki šiol yra labai geri bičiuliai ir pasidarė vienodas tatuiruotes (išsitatuiravo šaukštą), simbolizuojančias įveiktus didžiulius gyvenimo sunkumus.

Romantiški santykiai

1998 m., būdamas vos 18-os metų amžiaus, M. Culkinas vedė aktorę Rachel Miner, su kuria susipažino vidurinėje mokykloje. Deja, meilė ilgai netruko, ir pora nustojo gyventi kartu 2000-aisiais, o dar po dvejų metų oficialiai išsiskyrė.

Paskui jis beveik dešimtmetį draugavo su aktore Mila Kunis, tačiau 2010 m. juodu nusprendė pasukti skirtingais keliais. 2009 m. M. Kunis apie šiuos santykius papasakojo žurnalui „Women’s Health“: „Gyvenime ieškai tvirtos uolos, daugiau tau nieko nereikia.“ Po skyrybų su M. Culkinu tinklalaidės „Armchair Expert“ metu ji prisipažino: „Skyrybos buvo siaubingos. Aš susimoviau.“

Areštas

Būta nemažai gandų, kad M. Culkinas yra priklausomas nuo heroino, ypač po internete pasirodžiusių nuotraukų, kuriose jis atrodė nekaip. Garsenybė juos neigė ir „The Guardian“ pareiškė: „Ne, per mėnesį neišleisdavau šešių tūkstančių dolerių heroinui.“

2005 m. jam buvo pateikti kaltinimai marihuanos ir vaistų, įsigytų be reikalingo recepto, vartojimu. M. Culkinas kaltę pripažino. Už šiuos nusižengimus teismas skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant dvejiems metams, taip pat aktorius turėjo sumokėti 540 JAV dolerių teismo išlaidoms padengti.

Tolesnis gyvenimas

Visgi aktoriui pavyko susitvarkyti savo gyvenimą ir šiandien jis atrodo daug laimingesnis bei sveikesnis. Neseniai žurnalui „Esquire“ duoto interviu metu M. Culkinas sakė: „Žaidžiau su ugnimi. Turbūt šiais žodžiais geriausiai galima apibūdinti mano praeitį. Tačiau nė karto nesigydžiau jokiame priklausomybės ligų centre.“

„Neskaitant raumenis atpalaiduojančio preparato, nebevartoju kitų vaistų ar narkotikų svaiginimosi tikslais. Tiesa, vis dar maukiu alkoholį ir rūkau, bet narkotikai ir vaistai man yra tabu“, – pridūrė jis.

Vienas keistesnių M. Culkino sumanymų – grupei „The Velvet Underground“ pagerbti skirtas projektas „The Pizza Underground“, kurio visos dainos yra susijusios su picomis. 2018 m. gruodžio mėnesį jis pranešė, kad pasikeis savo vardą į Macaulay Macaulay Culkinas Culkinas, nes taip nusprendė internetiniame balsavime dalyvavę gerbėjai. Neseniai aktorius įkūrė gyvenimo būdo prekių ženklą „bunny ears“. Prekių ženklo interneto svetainėje rašoma: „Norime nuodugniai patyrinėti šiuolaikiško gyvenimo būdo pasirinkimus, nes žinome, kad sveiki santykiai ir gera psichikos sveikata yra raktas į laimę.“

Tėvystė

Nuo 2017 m. liepos mėnesio M. Culkinas draugauja su aktore Brenda Song. Juodu susipažino filmuodamiesi juostoje „Changeland“. Pora apsigyveno kartu ir augina tris kates – Apples, Dude ir Santa – bei žuvelę vardu Cinnamon. 2021 m. balandžio 5 d. B. Song Los Andžele pagimdė sūnelį Dakotą, svėrusį 3,184 kg. Pora atskleidė „Esquire“, kad nesitveria džiaugsmu, o naujagimį pavadino M. Culkino žuvusios sesers garbei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)