Kokie tik gandai nesklandė apie artistą ir jo išskirtinį balsą. Kalbėta, kad Vitas emigravo į Jungtines Valstijas ar Ukrainą, kur gyveno būdamas vaikas. Iš tikrųjų jis niekur neišvažiavo: kartu su šeima gyvena Rubliovkoje. Žmonės kalbėjo, kad Vitui dingo balsas, tačiau tai yra dar vienas melas: dainininkas daug gastroliuoja ir periodiškai pasirodo televizijose visame pasaulyje.

Problemos su teisėsauga?

Kartais žiniasklaida su pasimėgavimu narsto skandalus, į kuriuos vienaip ar kitaip įsivelia Vitas. Bene pats garsiausias skandalas įvyko 2003 metais, kai Vitas buvo sulaikytas dėl neteisėto šaunamojo ginklo laikymo. Buvo iškelta byla, ji netgi pasiekė teismą, tačiau dainininkas taip įtikinamai išsisukinėjo, jog galiausiai byla nutraukta, ir Vitui tąkart pavyko sausam išlipti iš balos.

Atlikėjas mėgsta sėsti prie vairo apsvaigęs nuo alkoholio. Dar 2007 metais iš jo 23 mėnesiams buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas dėl vairavimo apsvaigus. Ilgai nemąstydamas, dainininkas išvyko į Ukrainą, kurios pilietybę turi, ir ten gavo naują vairuotojo pažymėjimą. Trumpiau tariant, ir juo naudojosi neilgai: išvažiavo į priešpriešinę kelio juostą ir vėl prarado teisę vairuoti transporto priemonę.

2013 metais garsus vyras atsidūrė dar vieno ryškaus skandalo epicentre. Vaizdo įrašas apkeliavo visą internetą. Jame užfiksuota, kaip atlikėjas automobiliu partrenkia dviratininkę. Nuo asfalto pakilusi mergina priėjo prie automobilio, norėdama pasikalbėti su vairuotoju. Anot merginos, Vitas jai ėmė grasinti pistoletu. Galiausiai paaiškėjo, kad pistoletas buvo žaislinis, tačiau tuo metu mergina to nežinojo.

Atlikėjas incidento metu buvo, švelniai tariant, neblaivus. Kaip pasakoja liudininkai, dviratininkė tik per plauką išvengė tragiško likimo. Vitas dar kurį laiką nestabdė automobilio ir tempė merginą asfaltu. Kai atvyko policijos pareigūnai ir atlikėją sulaikė, incidento vietoje prasidėjo tikras spektaklis.

Žinomas dainininkas tai puldavo ant kelių, kažką neaiškiai murmėdamas po nosimi, tai plūdo pareigūnus, kol galiausiai vienam iš jų spyrė. Už atsisakymą leisti būti apžiūrėtam medikų ir vairavimą išgėrus jis pusmečiui prarado teisę vairuoti, o dėl smurto prieš pareigūnus teko atsakyti dar rimčiau: susimokėti 100 tūkst. rublių baudą.

Sudėtingi sūnaus ir tėvo santykiai

2016 metais visa Rusija aptarinėjo Vito šeimos dramą. Atlikėjas praktiškai nuo 2010 metų visai nebendravo su tėvu. Jų konfliktas pasiekė tokį lygį, jog tėvas, vildamasis susisiekti su sūnumi, netgi parašė jam laišką – paliko sūnaus paskyroje socialiniame tinkle. Vitas teigia, kad tėvas niekada su juo nebuvo nuoširdus.

Išimtis – minėtasis laiškas, kuriame galima įžvelgti bent šiokių tokių jausmų. Vitas tvirtina, kad tėvas šeimą paliko, tad jis ant jo pyksta, tačiau Anatolijus Paduka, Vitą mokęs muzikos, pasakoja, kad Vladas be proto mylėjo savo žmoną Liliją, o išėjo jai mirus. Vienoje pokalbių laidoje pats Vitas kreipėsi į tėvą ir pakvietė jį pas save į Maskvą. Ar jis tada kalbėjo nuoširdžiai, ar tiesiog norėjo pasirodyti geru sūnumi, lieka neaišku.

Savaitę praleido belangėje

Nepaisant to, jog jau seniau alkoholis ir ginklai Vitui padarė nemažai žalos, jis visai neskuba atsisakyti nė vieno, nė kito. 2018 metų pabaigoje Rubliovka kaip reikiant nerimavo: savo namų kieme siautėjo apgirtęs, tačiau itin linksmai nusiteikęs atlikėjas. Kol policijos pareigūnams galiausiai pavyko išlaužti duris ir iš dainininko atimti pistoletą, praėjo nė daug, nė mažai – penkios valandos.

Vitas atsisakė atlikti kraujo tyrimą, tad buvo nuvežtas į policijos nuovadą, parengtas sulaikymo protokolas. Vitas sumokėjo juokingą 500 rublių baudą, tačiau vėliau teismas nusprendė, kad jam skiriama ir laisvės atėmimo bausmė. Už smulkų chuliganizmą skirtos 7 paros belangėje.

Užkariavo Kiniją ir Pietų Ameriką

Trumpiau tariant, niekur Vitas nedingo, kartais vis dar iškrečia kokią nors nesąmonę. Unikalaus balso dainininkas turi daugybę gerbėjų Kinijoje, o dabar baigia įsitvirtinti Pietų Amerikoje. Brazilijoje į jo koncertus susirenka 45-50 tūkst. žmonių, Meksikoje dėl jo tiesiog einama iš proto. Į vieną jo šou susirinko 250 tūkst. žmonių. Visame pasaulyje yra net 450 vaškinių Vito skulptūrų, o Šanchajuje netgi pastatytas bronzinis paminklas. Maža to, Kinijoje jo vardu pavadintas greitasis traukinys ir lėktuvas. Žmonės visame pasaulyje mokosi rusų kalbos, nes tai kalba, kuria kalba mįslingasis Vitas.

Per pastaruosius trejus metus svorio priaugęs dainininkas susigrąžino kone idealią fizinę formą, persidažė plaukus, tapo platininiu blondinu – kitaip tariant, drastiškai pakeitė įvaizdį. Pasikeitė ir Vito auditorija, jis nuolat atnaujina savo repertuarą ir rekvizitą, koncertai primena kosminį šou, o gerbėjų minios vis auga. Jo populiarumo pikas nepraėjo – tiesiog pakeitė lokaciją.

Įdomūs faktai

Nuo 2002 metų žmonės į Vito koncertus atsineša vandens, vildamiesi, kad atlikėjas jį įkraus – kaip kad buvo daroma per Alano Čiumako pasirodymus. Labiausiai toks elgesys paplitęs Kinijoje. Muzikos kritikas Arturas Gasparianas pasakoja, kad vienoje Norvegijos klinikoje netgi buvo atliekami tyrimai, kaip Vito balsas veikia vandenį. Esą, rezultatai atskleidė, jog vanduo įgyja gydančių savybių.

Kai buvo nufilmuotas klipas dainai „Opera Nr. 2", kur Vitas nusiriša šaliką ir parodo žiaunas, minios gerbėjų ėmė reikalauti iš tikrųjų parodyti tas žiaunas. Jie iš tikrųjų tikėjo, kad Vitas – žmogus amfibija, todėl ir jo balsas toks išskirtinis.

Malachovo laidoje „Tegul kalba" Vitas pareiškė, kad savo vaikams duodamas vardus Alla ir Maksimas, jis visai nesusimąstė apie tokį sutapimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)