Kenny G, kurio tikrasis vardas Kenneth Bruce Gorelick, pateko į Gineso rekordų knygą, kaip ilgiausiai saksofonu išpūtęs natą – 45 min. 47 s.

1997 m. išleistam Kenny G kalėdinių dainų albumui „Miracle“ priklauso perkamiausio kalėdinio albumo titulas.

Nors studijų laikais jis jau buvo profesionalus muzikantas, Vašingtono universitete studijavo apskaitą ir studijas baigė gaudamas magna cum laude diplomą. Groti saksofonu pasaulinė žvaigždė pradėjo būdamas 10 metų.

Kenny G, kurio muzika labai populiari Kinijoje, įrašė keletą kinų dainų („Jasmine Flower“, „The Moon Represents My Heart“).

Per dešimtmetį Kenny G iš pritariančio saksofonisto tapo milijonus įrašų visame pasaulyje parduodančiu muzikantu bei vienu mėgstamiausių buvusio JAV prezidento Billo Clintono atlikėju.

Savo koncertų metu džiazmenas mėgsta nulipti nuo scenos ir groti stovėdamas šalia jo paklausyti susirinkusių gerbėjų.

Kenny G tapo vienu pirmųjų tarptautinio kavos gėrimų tinklo „Starbucks“ investuotojų.

Per savo muzikinę karjerą jis visame pasaulyje jau pardavė daugiau nei 75 mln. albumų.

Jo mėgstamiausi pasaulio miestai – Tokijas ir Paryžius.

Tradicinė šv. Valentino diena – apsilankymas su šeima Los Andžele esančiame prancūzų restorane „L‘Orangerie“.

17 kartų nuominuotas „Grammy“ apdovanojimams, vieną kartą jam pavyko pelnyti visų taip trokštamą statulėlę. Atsiimti apdvanojimo Kenny G lipo 1994 m., kuomet jo albumas „Forever in Love“ laimėjo geriausios instrumentinės kompozicijos kategorijoje. Naujausias jo albumas „Heart and soul“ 2010-aisiais buvo nominuotas kategorijoje „Geriausias instrumentinės popmuzikos albumas“, tačiau laimėti antrosios statulėlės nepavyko.

Kenny G ūgis vos 1,57 m.

Kenny G buvo pavaizduotas animacinio serialo „Pietų parkas“ trečiojo sezono 17-oje serijoje.

Kenny G yra didelis golfo aistruolis ir puikus žaidėjas. Jis dalyvauja įvairiuose golfo turnyruose, o 2006 buvo pripažintas geriausiu golfo žaidėju muzikantų tarpe, 2008 metais jam atiteko antroji vieta.

Kenny G turi piloto licencija bei nuosavą jūrų aviacijos lėktuvą „De Havilland Beaver“.

Sukūrė savo saksofonų seriją. Šiuo metu „Kenny G“ saksofonai gaminami jo nuosavame fabrike.

Turi žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją