Laimė, gyvename šiuolaikiniais laikais, kai nevyrauja jokie mokslu nepagrįsti prietarai. Nepaisant to, ir šiais laikais netrūksta keistų sveikatos gerinimo būdų, ypač tų, kuriuos populiarina įvairios garsenybės. Kai kurie iš šių būdų yra tikrai keisti. Kiti, nors ir skamba įtikinamai, yra kiek ekscentriški.

Sarah Miles ir gydymasis šlapimu

Britų aktorė Sarah Miles garsėja tuo, kad palaiko teoriją, jog sveika gerti savo šlapimą. Ji teigia, kad šlapimas yra labai grynas produktas, nes jį prafiltravo kraujo sistema ir inkstai. O tai, kas lieka, jos teigimu, yra daugybė vitaminų ir maistinių medžiagų.

Praėjusiais metais filmuojant dokumentinį filmą „Urine Aid“, aktorė tikrai turėjo ką pasakyti apie šią praktiką.

Sarah Miles

„Šlapimas yra nuostabus ir puikus būdas užtikrinti organizmo sveikatą. Jeigu tinkamai maitiniesi, šlapimas yra labai geras. Jis neatsiduoda nemaloniai ir nėra bjauraus skonio. Jis yra labai labai grynas“, – sakė aktorė.

Dokumentinio filmo režisierius Stevenas Williamsas jai pritarė ir pasakė, kad šlapimas yra „saldus ir puikus“.

Gwyneth Paltrow ir bičių įgėlimo terapija

Aktorės Gwyneth Paltrow sukurtas sveikatinimosi ir gyvensenos prekės ženklas „Goop“ dažnai vertinamas skeptiškai ir net pašiepiamas. Dažniausiai taip nutinka dėl to, kad įvairūs jos gyvensenos patarimai kainuoja kelis tūkstančius JAV dolerių.

Gwyneth Paltrow

Tačiau aktorė prisiekia, kad kai kurie jos ekscentriškiausi metodai iš tiesų veikia. Pavyzdžiui, 2016 metais duotame interviu laikraščiui „The New York Times“ ji sakė, kad leidžia bitėms jai gelti, nes tai esą labai sveika.

„Tai yra tūkstančius metų skaičiuojantis gydymo metodas, vadinama apiterapija, – sakė ji. – Žmonės taip kovojo su uždegimais ir randėjimais. Tai iš tiesų yra nuostabu, jeigu apie tai daugiau pasidomėsite. Tačiau, po velnių, tai tikrai skausminga!“

Gwyneth Paltrow (vėl!) ir taurės

Kai Gwyneth Paltrow viename renginyje pasirodė apvaliomis mėlynėmis nusėta nugara, kai kurie žmonės sutriko. Kas čia per nudegimo žymės?

Gwyneth Paltrow

Tačiau iš tiesų aktorei buvo pastatytos taurės. Kaip sakė licencijuota akupunktūros specialistė Amy Lafayette, šis dalinio vakuumo metodas yra naudojamas suaktyvinti kraujotaką ir stimuliuoti nervų sistemą pakeliant jungiamuosius audinius ir skatinant skysčių pasišalinimą.

Net jei toks gydymo metodas ir yra efektyvus, po jo žengti ant raudonojo kilimo apsivilkus suknelę atvira nugara yra tikras avangardas.

Shailene Woodley ir makšties saulės vonios

Shailene Woodley yra puiki aktorė ir paprasta mergina, kuri nestokoja humoro. Tačiau ir ji sugebėjo gerokai nustebinti skaitytojus, kai žurnalui „Into the Gloss“ duodama interviu pareiškė, kad labai mėgsta vaginalinį deginimąsi.

Shailene Woodley

„Man labai patinka suteikti vaginai šiek tiek vitamino D. Esu skaičiuosi viename straipsnyje, kurį parašė augalinės medicinos specialistas, kad saulės vonios genitalijoms padeda kovoti su pienlige, – kikendama sakė aktorė. – Nėra nieko geriau už vitaminą D, todėl kai tik išlenda saulė, išskėskite kojas ir mėgaukitės jos šiluma.“

Na, tokiu atveju tik reikėtų pasirūpinti, kad tokios išsiskėtusios jūsų nepamatytų kaimynai ar paparaciai.

Bobbi Brown ir šaltis

Esame girdėję apie pirties naudą. Tačiau gerokai keistesnis metodas yra krioterapija – veikimas itin stipriu šalčiu. Tokios metodikos šalininkai teigia, kad ji mažina uždegimą, gerina kraujotaką, skatina medžiagų apykaitą ir daro kitokį teigiamą poveikį.

Kalbama, kad šis metodas yra ir itin pavojingas, nes pasilikus kriokameroje vos keliomis minutėmis ilgiau nei leistina galima mirtinai sušalti.

Bobbi Brown

Tačiau savo paties vardo kosmetikos prekės ženklo įkūrėja Bobbi Brown 2015 metais pati aprašė savo potyrius po krioterapijos seanso.

„Tas didžiulis palengvėjimas po to, kai buvo išjungtas aparatas, yra tiesiog gryna euforija, – sakė ji. – Iš karto pasijaučiau tiesiog puikiai.“

Moteris pasakojo, kad jai gerokai sumažėjo sąnarių uždegimas ir juntamas skausmas.

Kim Kardashian ir kraujas

2013 metais Kim Kardashian visus išgąsdino paskelbusi nuotraukas, kuriose užfiksuota, kaip jai atliekamas vadinamasis vampyrinis veido valymas. Šios procedūros metu iš venos paimama žmogaus kraujo, jis apdorojamas centrifugoje, siekiant atskirti trombocitus, o gauta kraujo plazma suleidžiama į oda arba užtepama kaip kaukė po mikrodermabrazijos procedūros.

Kim Kardashian

Kitais žodžiais tariant, jūsų veidas ištepamas jūsų pačių krauju arba jis yra suleidžiamas. Kaip visi žino, savo patirtį Kim dokumentavo „Instagrame“.

„Tai buvo tikrai žiauru ir labai skausminga. Tikrai velniškai skaudėjo! Tai yra vienintelė procedūra, kurios daugiau niekada nedarysiu“, – sakė Kim.

Demi Moore ir dėlių terapija

Nors nuo pačios minties, kad ant jūsų kūno bus išdėlioti kraują siurbiantys parazitai, ima šiurpas, tokia terapija iš tiesų yra plačiai žinomas gydymo būdas. Dėlės turi antimikrobinį ir kraują skystinantį poveikį. Dėlės taip pat malšina uždegimą. Jos yra naudojamos gydyti, pavyzdžiui, artritą. Kai kurie moksliniai tyrimai rodo, kad dėlių seilės net turi priešvėžinių savybių.

Demi Moore

Būtent dėl to Demi Moore labai mėgsta procedūras su dėlėmis. Apie tai ji papasakojo Davido Lettermano pokalbių laidoje.

„Prieš savaitę aš buvau Austrijoje, kur atlikau detoksikacinę procedūrą, ir jos dalimi buvo dėlių terapija. Ši procedūra išvalo kraują. Dabar jaučiuosi labai švari!“ – sakė aktorė.

Mayim Bialik ir placentos valgymas

Daugelis gyvūnų, kaip šunys, valgo savo placentą. Tačiau ar tai sveika daryti žmonėms, yra diskusijų klausimas, sako ekspertai. Aktorė Mayim Bialik yra didelė placentos valgymo šalininkė.

Mayim Bialik

„Žinduoliams yra sveika valgyti placentą. Kai kurie žmonės ją suvalgo sutrintą ir sumaišytą su daržovių sriuba. Kiti ją maišo su vaisiais“, – 2012 metais parašytame savo straipsnyje teigė aktorė.
Ji pati pabrėžė, kad „nėra jokios evoliucinės naudos“ (visai) žmonėms valgyti placentą, bet pridūrė, kad valgyti placentą žmonėms yra „visiškai sveika ir tiesiog nuostabu“.

Kai kurios garsenybės taip pat moka pinigus, kad jų placenta būtų apdorota ir iš jos pagaminti maisto papildai.

Myleene Klass ir arbata su motinos pienu

Motinos pienas tikrai nėra nė kiek pavojingesnis žmonėms nei karvės. Problemų kyla, jeigu moteris yra užsikrėtusi kokiu nors virusu, bakterija ar per pieną perduodama liga. Beje, iš motinos pieno net gaminami ledai.

Myleene Klass

Britų dainininkė Myleene Klass teigia labai mėgstanti gerti arbatą su motinos pienu. 2013 metais laikraščiui „The Evening Standard“ ji teigė, kad tokio pieno vartojimas net tapo ritualu jos šeimoje.

Dainininkės teigimu, jos tėvas, buvęs Karališkojo jūrų laivyno karininkas, reguliariai gėrė arbatą su motinos pienu.

„Tai visiškai normalu! Aš priverčiau visą savo šeimą paragauti manojo. Jo skonis kaip tų probiotinių jogurto gėrimų. Saldus, tačiau ne toks saldus, kaip kondensuotas pienas“, – pasakojo ji.

Na, kaip sakoma, jeigu žinai, iš kur atkeliavo tavo maistas, jau lenki eilinį vartotoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)