Monarchės karstas buvo išneštas iš Vestminsterio salės, kur jį keturias dienas galėjo lankyti visi norintieji, ir palydėtas į Vestminsterio abatiją. Ceremonijoje dalyvavo šimtai aukšto rango pareigūnų iš viso pasaulio.

Šv. Jurgio koplyčioje 16 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku vyko dar vienos, mažesnio masto pamaldos, kuriose dalyvavo apie 800 svečių. Katafalką automobiliuose lydėjo karališkosios šeimos nariai.

Vėliau pirmadienio vakarą karalienė buvo palaidota privačios ceremonijos metu.

Meghan Markle pirmadienį per karalienės Elžbietos II laidotuves nusprendė nedėvėti tradicinio gedulingo vualio, bet savo įvaizdį moteris papildė jaudinančia detale, demonstruojančia pagarbą mirusiai monarchei. Apie tai informuoja Pagesix.com.

Meghan Markle laidotuvėse puošėsi karalienės papuošalais

Prie juodos suknelės su pelerina ir derančios plačiabrylės skrybėlės 41 metų amžiaus Sasekso hercogienė pasipuošė lašo formos perlų ir deimantų auskarais, kuriuos jai padovanojo karalienė jų pirmo bendro viešo pasirodymo 2018 metais.

Pranešama, kad šie auskarai – smulkesnė karalienės Marijos mėgtų auskarų, kuriuos monarchė nešiojo beveik kasdien, versija – yra iš asmeninės Jos Didenybės papuošalų kolekcijos.

Naujoji Velso princesė monarchės laidotuvėms taip pat pasirinko karalienės papuošalus.

Kate Middleton kartu su vaikais princu George’u ir princese Charlotte į karalienės laidotuves atvyko prašmatniai pasidabinusi, rašo Dailymail.co.uk.

Kate Middleton laidotuvėse puošėsi karalienės papuošalais

Prie karališkosios šeimos narių, atvykusių į Vestminsterio abatiją pagerbti velionės karalienės, 40-metė Kate prisijungė pasirinkusi elegantišką juodos spalvos drabužių ansamblį.

Išreikšdama savo pagarbą karalienei, princesė įsisegė lašo formos auskarus ir užsisegė prie kaklo prigludusį keturių eilių perlinį vėrinį. Šie papuošalai priklausė Jos Didenybės asmeninei papuošalų kolekcijai.

Tuo pačiu vėriniu Kate puošėsi ir per karalienės vyro princo Philipo laidotuves, įvykusias 2021 metais.

Londonas laidotuvių dieną:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)