Ant raudonojo BAFTA kilimo pasirodė ir aktyviai viešuose renginiuose dalyvaujanti karališkoji pora. Septintą mėnesį besilaukianti K. Middleton, o taip pat ir jos sutuoktinis princas Williamas, kaip ir daugelis vakaro svečių, solidarizavosi su seksualinio priekabiavimo aukomis ir pasirinkę tamsius puošnius drabužius išreiškė palaikymą nukentėjusiems.

Holivudui vis dar nepamirštant Harvey Weinsteino priekabiavimo skandalo, pastaraisiais mėnesiais kultūros renginiuose visame pasaulyje jų dalyviai rengiasi juodai. Taip jie rodo palaikymą prieš netinkamą seksualinį elgesį nukreiptoms kampanijoms, tokioms kaip „#MeToo“ ar „Time's Up“.

Didžiosios Britanijos Kembridžo kunigaikštienei Kate teko priimti sudėtingą sprendimą, mat Britų kino ir televizijos meno akademijos (BAFTA) apdovanojimų dalyvės nusprendė rengtis juodai, protestuodamos prieš lytinį priekabiavimą kino industrijoje.

Karališkosios šeimos moterys paprastai nedėvi juodos spalvos drabužių, jeigu jie nėra jų gedulo išraiška. Be to, karališkoji šeima paprastai vengia dalyvauti visuomeniniuose protestuose. Lydėdama princą Williamą, Britų kino ir televizijos meno akademijos prezidentą, į BAFTA apdovanojimus kunigaikštienė Kate „atsidūrė diplomatiniame minų lauke“ ir turėjo spręsti „sudėtingiausią visų laikų dilemą“, skelbė laikraštis „Daily Telegraph“.

36 metų Kate, kuri balandį turėtų susilaukti trečio vaiko, praėjusių metų ceremonijoje vilkėjo juodą suknelę su baltomis gėlėmis. Žurnalas „Hollywood Reporter“ pranešė susipažinęs su BAFTA viešnioms skirtu laišku, kuriame jos kviečiamos apsirengti juodai, demonstruojant solidarumą su „mūsų seserimis“ per „Auksinių gaublių“ teikimo ceremoniją Los Andžele.

„Mums atrodo svarbu padaryti pareiškimą ir pademonstruoti visuotinį solidarumą ir tai, kad ši problema nėra užmiršta“, – sakoma laiške. „Apsirengimas juodai yra tvirtas, vienijantis ir paprastas pareiškimas – fizinė ir vizualinė išraiška mūsų solidarumo su seksualinį priekabiavimą ir išnaudojimą patyrusiais žmonėmis visose industrijose“, – nurodoma jame.

„Auksiniuose gaubliuose“ daugybė žvaigždžių pasirodė apsirengusios juodai, su labai menkais ir retai pasitaikančiais kitų spalvų proveržiais. Tokiais drabužiais buvo siekiama atkreipti dėmesį į kino pramonėje ir už jos ribų įsivešėjusią lytinio išnaudojimo kultūrą, kurią atskleidė nederamu lytiniu elgesiu kaltinamo Holivudo magnato Harvey Weinsteino ir kitų veikėjų skandalas. Britų laikraštis „Daily Mail“ BAFTA planuotą akciją pavadino „padorumo demonstravimo tęsiniu“.

Taigi, Kate teko priimti itin sudėtingą sprendimą, kaip neįžeisti nukentėjusiųjų ir tuo pačiu nesulaužyti protokolo reikalavimų. Vis dėlto ji nesiryžo sulaužyti karališkojo aprangos protokolo. Ant raudonojo BAFTA kilimo ji pasirodė vilkėdama tamsiai žalia suknele, kuri iš tolo atrodo it būtų juoda, taigi, iš minios labai neišsiskyrė.

Besilaukianti Kate Middleton ir princas Williamas - ant raudonojo BAFTA ceremonijos kilimo:

Kitų svečių stilius:

Daugiau renginio akimirkų:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)