38-erių metų amžiaus M. Markle padavė į teismą laikraščių leidybos įmonę „Associated Newspapers“ ir laikraštį „Mail on Sunday“ už tai, kad šis išspausdino „privataus ir konfidencialaus“ laiško, skirto tėvui Thomui Markle’ui, ištraukas. Šį laišką M. Markle jam išsiuntė 2018 m. rugpjūčio mėnesį, t. y. praėjus trims mėnesiams nuo vedybų su princu Harry.

„Mail on Sunday“ tvirtina, kad T. Markle’as atskleidė laiško turinį po to, kai M. Markle draugė laikraščiui „People“ pranešė apie laiško egzistavimą. Naujausiame Sasekso kunigaikštienės pareiškime nurodyta, kad ji neleido savo draugėms bendrauti su „People“ žurnalistais.

Teisiniuose dokumentuose pažymima, jog jeigu ji būtų suteikusi teisę duoti interviu, būtų uždraudusi kalbėti apie laišką ir jo turinį.

Naujuosiuose teisiniuose dokumentuose smulkiau apibūdinta, kaip M. Markle ir princas Harry stengėsi susisiekti su T. Markle’u, kai jis susirgo prieš jųdviejų vestuves, įvykusias 2018 m. gegužės 19 d.

Būsimieji jaunavedžiai jam skambino ir rašė trumpąsias žinutes. T. Markle’as buvo paguldytas į ligonę 2018 m. gegužės 3 d., nes skundėsi „stipriu skausmu krūtinėje“.

„Skambinau ir rašiau žinutes, bet tu neatsiliepei ir neatrašei. Tikiuosi, kad tau viskas gerai“, – parašė M. Markle, kaip teigiama naujuosiuose teismo dokumentuose. Gegužės 6 d. M. Markle ir princas Harry sužinojo, kad T. Markle’as, kuriam, M. Markle teisininkų komandos tvirtinimu, ramybės nedavė „Mail on Sunday“ žurnalistai, pozavo paparacams.

Laikraščiai skelbia, jog Sasekso kunigaikštienė norėjo „diskretiškai rūpintis savo tėvu bei apsaugoti jo privatumą ir asmeninį gyvenimą nuo žiniasklaidos kišimosi, taip pat ji patarė jam iki vestuvių stengtis nepatraukti į save bereikalingo dėmesio“.

Gegužės 14 d. T. Markle’as staiga pareiškė negalėsiąs dalyvauti vestuvėse. Princas Harry maždaug pusvalandį nesėkmingai bandė jam prisiskambinti ir galiausiai nusiuntė kelias žinutes, kurių turinys pateiktas naujuosiuose teismo dokumentuose.

„Tomai, čia Harry, tuoj tau paskambinsiu. Prašau atsiliepti.“

„Tomai, vėl rašo Harry! Man būtina su tavimi pasikalbėti. Tau nereikės atsiprašinėti, mes suprantame aplinkybes, bet „viešas informacijos atskleidimas“ tik pablogins situaciją. Jeigu myli Meg ir nori pasielgti teisingai, tuomet būk geras ir paskambink man. Yra du variantai, leidžiantys išvengti bendravimo su žiniasklaida, kuri ir užvirė šią košę. Prašau, paskambink man, kad galėčiau viską paaiškinti. Aš ir Meg nepykstame, tik norime pasikalbėti. Ačiū.“

„Beje, kalbėdamas su žiniasklaida, GAUSI priešingą rezultatą, negu planuoji, patikėk manimi, Tomai. Tik mes galime tau padėti, ką ir bandome padaryti nuo pat pradžių.“

Kai M. Markle tėvas papasakojo TMZ apie patirtą širdies smūgį, jo dukrai tai buvo naujiena, rašoma naujuosiuose teismo dokumentuose. Gegužės 15 d. ji atsakė į T. Markle’o siųstą žinutę: „Visą savaitgalį bandžiau su tavimi susisiekti, bet tu neatsiliepei į skambučius ir neatrašei... Labai nerimauju dėl tavo sveikatos ir saugumo. Ėmiausi visų įmanomų priemonių, kad tave apsaugočiau, bet daugiau nežinau, ką galiu padaryti, jeigu tu tyli... Ar tau reikia pagalbos? Gal vėl atsiųsti apsaugininkų komandą? Labai gaila, kad esi ligoninėje, bet prašau susisiekti su mumis... Į kokią ligoninę buvai paguldytas?“

„Šiandien su Harry nusprendėme atsiųsti tuos pačius apsaugos darbuotojus, kurių paslaugų atsisakei praėjusį savaitgalį... Jie užtikrins tavo saugumą. Paskambink, kai tik galėsi... Visa ši istorija kelia didelį rūpestį, bet tavo sveikata – svarbiausia.“

Po naujųjų teisinių dokumentų paskelbimo M. Markle ir Harry sekmadienį vakare pranešė, kad nei jie, nei jų atstovai nebendradarbiaus su keturiais Jungtinės Karalystės laikraščiais. Tą patį vakarą išsiųstame redaktoriams skirtame laiške buvo parašyta, jog „nebus jokios patvirtinamosios informacijos ir jokio bendravimo“.

Kovo mėnesį su sūneliu Archie į Los Andželą persikraustę Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė sakė iš pagrindų nesutinkantys su keturių bulvarinių laikraščių („The Sun“, „The Daily Mail“, „The Mirror“ ir „The Express“) „naujienų pateikimo“ stiliumi. Karališkosios poros teigimu, minėtieji leidiniai „sugriovė“ daugelio žmonių gyvenimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)