Plunksnakotis pradėjo leisti rašalą monarchui pasirašant svečių knygoje Šiaurės Airijoje. Karolis III labai susierzino, panašu, kad rašymo priemonė jo prielankumą prarado jau toli gražu ne pirmą kartą.

Karalius su karaliene konsorte Camilla lankėsi Hilsboro pilyje, kur buvo pagerbta jo motina Elžbieta II.

Pasirašydamas svečių knygoje, monarchas padėjėjo pasiklausė, kokia šiandien diena. Paaiškėjo, kad nurodė klaidingą. Baigęs rašyti, plunksnakotį Karolis III perdavė sutuoktinei. Tą pačią akimirką prarado savitvardą.

„Dievuliau, kaip nekenčiu“, – susierzinimo dėl tepančios rašymo priemonės nebebandė nuslėpti karalius.

„Žiūrėk, visur rašalas“, – sureagavo ir Camilla. Padėjėjas suskubo įsikišti ir padavė kitą rašymo priemonę.

„Negaliu pakęsti to prakeikto daikto... Kaskart tas pats“, – piktinosi nueidamas Karolis III.

Visa tai galite išvysti aukščiau prisegtame vaizdo įraše.

Karaliui prireikė pagalbos ir pasirašant dokumentus sosto perėmimo metu.

Šeštadienį per Žengimo į sostą tarybos ceremoniją šv. Jurgio rūmuose Jo Didenybei taip pat kilo bėdų dėl rašalo dėmės ant stalo. Vienas buvęs padėjėjas „Reuters“ sakė, kad, nors karalius ir gali būti labai linksmas žmogus, jis gana lengvai praranda pusiausvyrą ir yra tikrai reiklus.

Neseniai visuomenės dėmesį patraukė ir dar viena akimirka, kuomet Karolis III neslėpė susierzinimo. Likus vos kelioms minutėms iki žengimo į sostą proklamacijos pasirašymo, naujajam valdovui teko karštligiškai mojuoti rankomis savo padėjėjams, kad šie nurinktų daiktus nuo stalo, prie kurio sėdėdamas jis turėjo pasirašyti dokumentą. Apie tai galite skaityti paspaudę čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)