Žinią, kad Elžbieta II miršta, jam pranešė telefonu, o po to skambučio „stojo tyla“.

Karalienė konsortė Camilla laukė interviu su buvusio JAV prezidento George‘o Busho dukra, kai išgirdo koridoriumi atbėgantį padėjėją. Kelios minutės po lemtingo pokalbio telefonu Velso princas su žmona jau sėdėjo sraigtasparnyje ir skrido į Balmoralą.

Į tą skambutį buvo atsiliepta rugsėjo 8 dieną apie pusę pirmos dienos – maždaug tuo pat metu, kai pasaulį apskriejo žinia apie silpstančią Elžbietą II.

„Newsweek“ karališkasis korespondentas Jackas Roystonas „The Royal Beat“ laidai sakė: „Charlesas ir Camilla buvo „Dumfries“ rūmuose Škotijoje. Camilla turėjo įrašinėti interviu su Jenna Bush Hager. Ji taip pat išgirdo skubius žingsnius koridoriuje. Charlesas atsiliepė. Tada stojo tyla. Visų buvo paprašyta tylėti. Netrukus Camilla ir Charlesas jau sėdėjo sraigtasparnyje. Tai buvo rugsėjo 8 diena, pusvalandis po vidurdienio, maždaug tokiu metu sužinojome ir mes. Taigi, jie nelaukė. Neperspėjo Charleso valanda ar dvi prieš informuojant visuomenę“.

Laidos „The Royal Beat“ svečiai taip pat aptarė brolių Williamo ir Harry santykius bei pirmąjį Karaliaus kreipimąsi į žmones mirus Elžbietai II.

„Man Karolis III kiek primena Jurgį V – toks tėviškas karalius, visos šalies tėvas. Ir šiuo atveju vyresnis amžius jam visai į naudą“, – pridūrė J. Roystonas.

Aptardama naujojo Velso princo santykius su broliu, Sasekso kunigaikščiu, istorikė Tessa Dunlop sakė: „Williamas ir Kate supranta, kad jų dabartinė pozicija yra privilegija, kad jiems tenka didžiulė garbė, kad jiems labai pasisekė... Ir tai Williamui pagimdė savotišką didžiadvasiškumą brolio atžvilgiu. Manau, kad jis pasielgė labai kilniadvasiškai pakviesdamas Harry ir Kate kartu pasivaikščioti prie Vindzoro rūmų“.

Karališkųjų reikalų komentatorius Wesley Kerras pridūrė: „Manau, kad dabar atėjo metas Velso princui ir princesei bei Saseksų kunigaikščiams pamiršti visus nesutarimus. Gal tai ir nebūtų amžinas santykių šiltėjimas, nes niekas nežino, kas mūsų laukia Harry knygoje, kuri, kiek man žinoma, jau baigta. Mes nežinome, kas joje bus, ir nesužinosime, kol neateis laikas, tad klausimai išlieka. Dar manau, kad Meghan tinklalaidės tonas taip pat pasikeis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)