Princesė Michaela, karalienės Elžbietos II-osios pusbrolio žmona, į Bekingemo rūmus atvyko pasipuošusi „Blackamoor“ sege.

Tai dar XVIII amžiuje sukurtas papuošalas, kuris, ekspertų manymu, gali simbolizuoti rasinę nelygybę. Ši konkreti segė vaizduoja juodaodį vyrą, pasipuošusi turbanu. Visa juvelyrinių dirbinių serija vaizduoja skirtingų rasių žmones, atliekančius vieną ar kitą patarnavimo funkciją.

Princesė Michaela

Vakarienėje taip pat dalyvavusios princo Harry sužadėtinės Meghan tėvai yra skirtingų rasių ir ji yra viešai kalbėjusi apie patirtį susidūrus su rasizmu. Tiesa, Meghan ir princesė Michaela vakarienės metu sėdėjo prie skirtingų stalų ir nėra aišku, ar apskritai jos susitiko akis į akį, juo labiau - ar joms teko pabendrauti.

Beje, vieši princesės Michaelos pareiškimai apie kitos rasės asmenis anksčiau buvo kontraversiški, tačiau ji kratosi išsakytos neigiamos nuomonės. "Grįžkime prie kolonijų", - kartą viešai ištarė Michaela, tačiau dabar kratosi šių žodžių ir teigia, jog prieš kitų rasių atstovus yra nusiteikusi palankiai.

Prieš kelerius metus, po kelionės į Afriką, ji viešai teigė: „Šioje kelionėje sutikau daug nuostabių žmonių, ypatingų žmonių ir vadinti mane rasiste... Tai peilis tiesiai man į širdį, nes aš iš tiesų labai myliu šiuos žmones“.

Svečiai renkasi į vakarienę pas karalienę:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)