Harry’iui, kuris yra šeštas pagal eiliškumą sosto įpėdinis ir šiemet atsidūrė didžiausio ir gausiausio žiniasklaidos dėmesio susilaukusio karališkojo įvykio centre, savo simpatijas išreiškė 77 procentai respondentų.

Harry’į jo gerbėjai apibūdino kaip „žavų, simpatišką, linksmą, malonų ir neapsimetinėjantį“, teigiama „YouGov“ apklausoje.

70-ąjį gimtadienį ką tik pažymėjęs princas Charlesas atsidūrė septintojoje sąrašo vietoje. Nepopuliariausias karališkosios šeimos narys yra 15 vietoje likęs jo brolis princas Andrew.

Nepaisant nuolatinio žiniasklaidos dėmesio ir intensyvaus bendravimo su gerbėjais, tiek Kate Middleton, tiek Meghan Markle apklausoje atsidūrė už savo vyrų: Kate užėmė ketvirtą, o Meghan – šeštą vietą. Meghan aplenkė penktą vietą užėmęs princas Philipas, mažai dalyvaujantis viešajame gyvenime, tačiau ankstesni karališkojo gyvenimo dešimtmečiai palaiko jo populiarumą.

Tai nėra vienintelė apklausa, kurioje Kate pastaruoju metu aplenkė savo brolienę: kita neseniai atlikta apklausa parodė, kad Kate išlieka įtakingiausia karališkosios šeimos nare mados srityje.

Paprastai populiariausia karališkosios šeimos nare išrenkama karalienė Elžbieta II, ilgiausiai valdanti šalies monarchė, tačiau 2018-ieji princui Harry‘iui buvo įspūdingi metai. Prie visuotinio princo populiarumo prisidėjo neseniai įvykusi jo ir Meghan kelionė po Ramiojo vandenyno regioną, padėjusi atsidurti dėmesio centre.

Tik septynių procentų apklaustųjų nuomonė apie Harry‘į buvo neigiama, 13 procentų apie princą atsiliepė neutraliai. 20 procentų respondentų neigiamai vertina princą Charlesą, 30 procentų požiūris į jį neutralus.
Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos narių išsidėstymas pagal populiarumą:

1. Sasekso kunigaikštis Princas Harry’is
2. Karalienė Elžbieta II
3. Kembridžo kunigaikštis Princas Williamas
4. Kembridžo kunigaikštienė Catherine
5. Edinburgo kunigaikštis Princas Philipas
6. Sasekso kunigaikštienė Meghan
7. Princas Charlesas
8. Princesė Anne
9. Zara Phillips
10. Kornvalio kunigaikštienė Camilla
11. Vesekso grafienė Sophie
12. Vesekso grafas princas Edwardas
13. Jorko princesė Beatrice
14. Jorko princesė Eugenie
15. Jorko kunigaikštis princas Andrew

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)