Kaip ir 2013-aisiais, kai pasaulį išvyko George'as, karališkoji šeima neatima iš visuomenės pramogos spėlioti apie vaikelio lytį ar gimimo datą internete. Jeigu tikėti lažybininkais, Kembridžo kunigaikščiai turėtų susilaukti mergaitės ir duoti jai Alice'os vardą.

Štai ką žinome arba ko nežinome prieš antro karališko kūdikio gimimą, kurio tikimasi artimiausiomis dienomis.

Paslaptinga gimimo data

Praėjusių metų rugsėjo 8 dieną Klarenso rūmai pranešė, kad Kate laukiasi, tačiau numatomos kūdikio gimimo datos nenurodė, išskyrus tai, kad vaikelio laukiama šį mėnesį. Pranešama, kad paskutinį kartą viešumoje pasirodžiusi Kate vienai labdaros organizacijos darbuotojai prasitarė, jog kūdikis turėtų gimti balandžio viduryje arba antroje jo pusėje.

Vaikelis galėtų gimti tą pačią dieną kaip ir jo prosenelė karalienė Elizabeth II , kurios gimtadienis yra balandžio 21-oji. Tačiau mažylis gali pasirinkti ir kitą datą – balandžio 19-ąją, taip pažymėdamas Williamo ir Kate vestuvių ketvirtąsias metines.

Princesė Alice?

Nors kūdikio lytis dar nepatvirtinta, tačiau atrodo, kad lažybininkai ir britų žiniasklaida yra įsitikinę, jog gims mergaitė. Kai kas sako, kad Kate pati prasitarė apie vaikelio lytį, rinkdamasi tam tikros spalvos drabužius. Paskutiniame viešame renginyje ji pasirodė vilkinti šviesiai rožinį paltą.

Spėliojant kūdikio vardą, regis, daugelis renkasi gražiai skambantį Alice.

Šis vardas yra populiariausias tarp britų lažybininkų, „William Hill“ lažybų punktuose už jį statoma santykiu 2:1, „Ladbrokes“ – 3:1, nors niekas negali paaiškinti kodėl.

Nedaug atsilieka tokie tradiciniai vardai kaip Elizabeth (Elizabet) ir Charlotte (Šarlot), o jiems iš paskos pagal populiarumą seka Victoria (Viktorija), Alexandra (Aleksandra) ir Diana. Jeigu gimtų berniukas, lažybininkai dažniausiai stato už Jamesą (Džeimsą) ir Arthurą (Artūrą).

„Absoliučiai rinkoje dominuoja mergaičių vardai, – sakė „William Hill“ atstovas Joe Crilly. – Iš pažiūros jie puiki pora, taigi gal jie turės tobulą derinį (šeimoje) – berniuką ir mergaitę?“.

Britanijos karališkose šeimose buvo kelios Alice. Karalienė Victoria (Viktorija) šį vardą davė savo antrajai dukrai princesei Alice, o karalienės anyta – princo Philipo (Filipo) motina – yra Batenbergo princesė Alice.

Ką karališkoji šeima bepasirinktų, lažybininkai tikrai gali drąsiai pamiršti tokius vardus kaip Wayne ar Mercedes, sako „Ladbrokes“ atstovas.

Įpėdinis ar atsarginis?

Kai 2013 metais gimė princas George'as, eilėje į sostą jis aplenkė savo dėdę princą Harry ir užėmė trečią vietą po savo senelio Charleso ir tėvo Williamo.

George'o brolis arba sesė užims ketvirtą vietą šioje eilėje, nustumdamas Hary į penktąją, o princas Andrew, antrasis karalienė sūnus, atsidurs septintoje vietoje.

Iš antro vaiko nesitikima, kad jis kada nors taptų valdančiuoju monarchu, todėl jis greičiausiai bus „atsarginis“ įpėdinis arba „dubleris“, jeigu kas atsitiktų Williamo ir Kate pirmagimiui.

Kaip žinoma, George'as VI karaliumi tapo netikėtai, kai jo brolis Edwardas VIII 1936 metais atsisakė sosto.

„Mažai tikėtina, kad sosto būtų atsisakyta dar kartą, bet ką gali žinoti“, – sakė žurnalo „Majesty“ redaktorius Joe Little.

Kitaip nei seniau, antrojo kūdikio lytis dabar nebesvarbi.

Britanija 2013 metais pakeitė sosto paveldėjimo įstatymą, užbaigdama šimtmečius gyvavusią tvarką, pagal kurią berniukai turėdavo pirmenybę į sostą. Pagal senąją tvarką būsimosios karalienės karūną iš princesės galėdavo atimti jos jaunesnis brolis.

Senoji tvarka, numatyta 1701 metais priimtame Sureguliavimo akte, dabar panaikinta Britanijoje ir 15 buvusių jos kolonijų.

Atsipalaidavę tėvai

Atrodo, kad 33 metų Kate ir 32 metų Williamas ramiai laukia savo antrojo vaikelio gimimo – iki pat kovo jie abu rodėsi viešumoje ir puikiai atliko savo oficialias pareigas.

Tiesa, pirmaisiais nėštumo mėnesiais Kate kankino itin stiprus nėščiosios pykinimas, dėl kurio per pirmąjį nėštumą, kai laukėsi princo George'o, turėjo atsigulti į ligoninę. Šįkart kunigaikštienė atsisakė savo kelionės į Maltą, į kurią jį pirmą kartą būtų vykusi viena. Tačiau paskutiniais nėštumo mėnesiais Kate atrodė gerai ir dažnai, kur benueidavo, į ją nukrypdavo fotografų objektyvai.

Tuo metu Williamas ruošiasi išeiti trumpų tėvystės atostogų. Buvęs kariuomenės paieškų ir gelbėjimo operacijų sraigtasparnio pilotas kovo 30 dieną įsidarbino greitosios oro pagalbos sraigtasparnio pilotu ir jau šią vasarą turėtų pradėti skraidyti greitosios pagalbos sraigtasparniu pagal iškvietimus.

Pranešimas apie gimimą

Britanijos karališkoji šeima yra viena geriausiai išsaugojusių senąsias tradicijas, tačiau spaudos atstovų komanda siekia modernizuoti komunikacijas, perkeldama pranešimus į „Twitter“ bei kitus socialinius tinklus.

Kaip ir gimus George'ui, karališkieji rūmai planuoja apie gimimą paskelbti „Twitter“, tiesiogiai paskelbdami šią žinią milijonams savo sekėjų visame pasaulyje.

Tiesa, pranešimai žurnalistams bus išsiųsti elektroniniu paštu dvi minutės prieš žiniai pasklindant „Twitter“ tinkle.

Maždaug po dviejų valandų tradicinis pranešimas apie kūdikio gimimą bus iškabintas ant stendo priešais Bakingamo rūmus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)