Tarp kelių šimtų svečių ceremonijos žiūrovai taip pat galėjo išvysti ir pramogų pasaulio garsenybes: Eltoną Johną, Sereną Williams, Jamesą Bluntą, Amal Alamuddin, George'ą Clooney, Victorią ir Davidą Beckhamus bei kt.

Tai, kad šis įvykis britams išties reiškia daug, puikiai iliustruoja pramogų gausa. Visoje šalyje vietos administracijos gavo šimtus prašymų išduoti leidimus organizuoti šventę, per kurią yra uždaromi keliai, o gatvės išpuoštos vėliavėlėmis. Negana to, daugelyje miesto vietų britai iškilmes gali stebėti po atviru dangumi didžiuliuose ekranuose.

DELFI primena, kad princo Harry ir jo mylimosios M. Markle vestuvės prasideda vidudienį vietos laiku ir truks apie valandą. Visą šią dieną jums suteikiame galimybę ne tik stebėti tiesioginę tuoktuvių transliaciją su pasijungimais iš Londono, bet ir išvysti diskusiją iš redakcijos, kurios metu DELFI TV Gyvai svečiai kalbės apie karališkųjų vestuvių papročius bei stilių.

Tuoktuvėse dalyvauja princo Harry artimiausi šeimos nariai, dalis Meghan šeimos narių bei artimiausi draugai. Pora taip pat pakvietė ir pustrečio tūkstančio Didžiosios Britanijos visuomenės atstovų, kurie galės stebėti jų atvykimą į šv. Jurgio koplyčią.

Per karališkąsias vestuves visi privalo sėdėti jiems numatytose vietose. Princo Harry šeima sėdės dešiniojoje, o M. Markle – kairiojoje pusėje. Visi draugai privalės sėstis į jiems nurodytas vietas. Nenuostabu, kad į bažnyčią žmonės pradės rinktis likus kelioms valandoms iki ceremonijos – susodinti 600 svečių visgi šį tą reiškia.

Po ceremonijos karališkoji pora išvyks į procesiją karieta iš Vindzoro pilies ir vyks per vietos miestelį ir grįš į pilį. Tad norintieji pamatyti laimingąją porą jau dabar užsiėmė pačias geriausias vietas.

Ši šiuolaikinė pasaka prasidėjo per aklą pasimatymą, kurį suorganizavo jų bendra draugė 2016 metų liepą. „Tai tikrai buvo suorganizuota... tai buvo aklas pasimatymas“, – per sužadėtuvių proga lapkritį duotą interviu sakė princas.

Klarenso rūmai oficialų pranešimą apie poros sužadėtuves išplatino praėjusių metų lapkričio pabaigoje.

Karališkos vestuvės, pažabotos taisyklių

Iškart po oficialaus priėmimo Vindzoro pilyje 200 išrinktųjų bus kviečiami į princui Charlesui priklausančiuose Frogmore namuose surengtą puotą. Neverta nė abejoti, kad joje nestigs nei įmantrių patiekalų, nei išskirtinės muzikos, nei gerai pažįstamų veidų. Tiesa, per karališkąsias vestuves begalė taisyklių galioja ne vien nuotakai ir jaunikiui, bet ir svečiams.

Kad ir kaip norėtume žinoti, kas vyksta koplyčioje arba kokią kalbą sako vyriausiasis princo Harry pabrolys, iš vestuvių svečių to sužinoti nepavyks – naudotis socialiniais tinklais per vestuves bus uždrausta. Svečių bus mandagiai paprašyta apskritai neturėti su savimi nei telefonų, nei kamerų. Prieš eidami į priėmimą šiuos įrenginius jie turės atiduoti, kad būtų užtikrintas jaunavedžių ir jų pačių privatumas.

Negana to, svečių buvo paprašyta apsieiti be talpių rankinių. Vestuvių dalyviai, žinoma, bus patikrinti. Saugumo ir dokumentų patikra bus atlikta už maždaug 5 kilometrų nuo tos vietos, kurioje vyks vestuvės. Po patikros svečiai autobusais bus vežami iki Vindzoro pilies.

Dar gerokai prieš vestuves, svečiams išsiųstuose kvietimuose, buvo nurodytas aprangos kodas. Vyrų tikimasi sulaukti su dieninio frako švarkais arba kostiumais, o moterų – su dieninėmis suknelėmis ir skrybėlėmis. Nors užsidėti skrybėlės ir nereikalaujama, tačiau labai rekomenduojama. Aprangos kodo instrukcijose taip pat nurodyta, kad medalių ir kardų reikia nesisegti. Galima tik spėti, kad taip daroma saugumo sumetimais.

Karališkoji pora paprašė svečių neteikti jiems jokių vestuvinių dovanų ir išrinko septynias labdaros organizacijas, kurioms būtų galima paaukoti. Tiems, kurie visgi norės padovanoti jaunavedžiams ką nors asmeniško, tai atlikti reikės kokiu nors kitu metu. Reikalavimas nesinešti dovanų nei į Šv. Jurgio koplyčią, nei į priėmimą Vindzoro pilyje – tai Kensingtono rūmų patvirtintas nurodymas.

Dar viena svarbi taisyklė yra susijusi su karalienės protokolu, kurio karališkųjų vestuvių svečiai turi laikytis – svarbu nepamiršti, kad pirmiems prie jos eiti nevalia. Svečiai turėtų palaukti, kol monarchė pati prie jų prieis. Tas, prie kurio ji prieina, turėtų tūptelėti.

Mesti puokštę ir taip išsiaiškinti, kuri pamergių pulko mergina greičiausiai eis prie altoriaus – populiari įprastų vestuvių tradicija. Per karališkąsias vestuves nieko panašaus nevyksta. Nuotakoms visada paruošiamos dvi puokštės, mat kartą yra buvę, kad viena netikėtai pasimetė. Savo puokštę jaunoji visada padeda ant nežinomo kario kapo Londono Vestminsterio abatijoje. Pradžią šiai tradicijai davė karalienės motina. M. Markle, kaip žinia, tekės Vindzoro pilyje, o ne Vestminsterio abatijoje, tačiau tradicijos kažkokiu būdu vis tiek turės būti laikomasi. Puokštės ji tikrai nemes.

Nuotaką prie altoriaus ves ne tėvas

Vos dieną prieš vestuves buvo oficialiai pranešta, kad nuotaką iki altoriaus lydės ne jos tėtis, kaip buvo numatyta anksčiau, o Velso princas Charlesas.

„Panelė Meghan Markle paprašė Jo Karališkosios Aukštybės Velso princo palydėti ją prie altoriaus... jos vestuvių dieną“, – rašoma Rūmų pareiškime.

„Velso princas džiaugiasi, kad tokiu būdu galės pasveikinti panelę Markle įsiliejant į karališkąją šeimą“, – priduriama jame.

Dar prieš keletą dienų ši garbė buvo patikėta nuotakos tėvui, tačiau po skandalingų įvykių su spauda, kuomet Thomas Markle'as gerino savo prastą įvaizdį, susitaręs su paparacais bei jiems sumokėjęs, ši privilegija dingo. Po gėdingo įvykio pats tėvas nusprendė nebedalyvauti iškilmingoje šventėje.

Netrukus po to pranešta, kad M. Markle įkalbėjo tėtį vis tik atlikti savo pareigą ir lydėti ją prie altoriaus. Jis sutiko, tačiau vėliau paaiškėjo, kad to padaryti negalės dėl širdies operacijos, kuri vyrui buvo atlikta šį trečiadienį, todėl dukros vestuves jam teko praleisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (218)