Paskutines savo gyvenimo dienas Elžbieta II praleido labai oriai.

Atrodo, kad ji nujautė artėjančią mirtį, tačiau nepuolė į neviltį ir stengėsi atrodyti linksma ir optimistiškai nusiteikusi, praneša "Daily Mail".

Rugsėjo 6 d. karalienė prižiūrėjo savo žirgus. Ji aptarinėjo savo augintinio dvejų metų žirgo, kuris buvo ruošiamas lenktynėms, perspektyvas.

Elžbieta II atrodė pasitikinti savimi ir žvali, ji susitiko su Liz Truss ir Borisu Johnsonu.

Vėliau jis sakė, kad susitikime karalienė buvo kupina humoro ir išminties.

Rugsėjo 7 d. žiniasklaidoje pasirodė Elžbietos II nuotrauka, kurioje ji atrodė išblyškusi ir su mėlynėmis ant rankos. Buvo teigiama, kad karalienei buvo suleista intraveninių skysčių. Sklinda gandai, kad tuomet Elžbietos II būklė pablogėjo.

Be to, nepaisant to, kad karalienė buvo geros nuotaikos, jos aplinka ėmė svarstyti, ar netrukus nereikės paskelbti apie operaciją Londono tiltas" taip vadinasi planas Elžbietos II mirties atveju.

Rugsėjo 8 d. Bakingamo rūmai paskelbė, kad karalienės gydytojai rimtai susirūpinę jos būkle. Elžbietos II giminaičiai ėmė gauti informacijos, kad jie turėtų skristi į Balmoralą Škotijoje, kur karalienė praleido paskutines savo gyvenimo dienas.

Tą pačią dieną paaiškėjo, kad Elžbieta II mirė.

Tiesa ta, kad Jos Didenybė visada žinojo, jog jai liko nedaug laiko. Ji priėmė tai su tokiu malonumu, kokio galima tikėtis. Girdėjau, kad karalienė sirgo mieloma kaulų čiulpų vėžiu ir tai paaiškina jos nuovargį, svorio kritimą ir judėjimo problemas", apie kurias mums dažnai pasakodavo paskutiniais jos gyvenimo metais. Dažniausias mielomos simptomas yra kaulų skausmas, ypač dubens ir apatinės nugaros dalies, o daugybinė mieloma yra liga, kuria dažnai serga vyresnio amžiaus žmonės", sakė biografas.