„Kad užtikrintume autentišką drabužio išvaizdą, nudažėme jį Jorkšyro arbata, kuri, kaip visi žinome, yra pati stipriausia“, – savo naujoje knygoje atskleidžia ilgametė karalienės siuvėja Angela Kelly.

„Kiekvieną nėrinį sudėjome į atskirą mažą dubenėlį, pripylėme į jį vėsaus vandens, įmerkėme arbatos maišelį ir palikome maždaug penkioms minutėms. Nuolat tikrinome, kol spalva tapo tobula“, – apie dažymo procesą pasakojo A. Kelly.

Leidinyje „Hello!“ paskelbtose knygos, pavadintos „The Other Side of the Coin: The Queen, The Dresser and the Wardrobe“, ištraukose A. Kelly atskleidė, kad 2004-ųjų projektą, kuriam užbaigti prireikė ilgų devynių mėnesių, vykdė ji ir dar viena siuvėja – Barbara Buckfield. A. Kelly pačių tinkamiausių nėrinių ieškoti vyko į Italiją. Didžiulėje rankinėje ji gabeno miniatiūrinę mantiją ir parsivežė nėrinius į Jungtinę Karalystę, kad nudažytų rankiniu būdu.

Princo Louiso krikštynos

Kai originalioji mantija, pasiūta 1841-aisiais, tapo pernelyg gležna, kad ją dar būtų galima naudoti, karalienė užsakė pasiūti drabužio kopiją. Originalas, kurį vilkėjo 62 karališkieji kūdikiai, įskaitant ir pačią karalienę, buvo pasiūtas iš Spitalfieldso šilko ir Honitono nėrinių. Paskutinioji šią mantiją 2004-aisiais vilkėjo princo Edwardo ir Vesekso grafienės Sophie duktė ledi Louise Windsor.

Nuo to laiko per visas karališkąsias krikštynas buvo vilkėta A. Kelly pasiūta replika, įskaitant princo Williamo ir Kate Middleton vaikų princo George‘o, princesės Charlotte ir princo Louiso bei pastarąsias Archie, princo Harry‘io ir Meghan Markle sūnaus, krikštynas.

Mantijos kūrimo projektą kruopščiai prižiūrėjo karalienė, sako A. Kelly, su karaliene dirbusi nuo 1994-ųjų. Iš pradžių ji buvo asmeninė asistentė, vėliau – karalienės siuvėja.

„Kiekviename proceso etape parodydavau karalienei, kiek pažengėme: iš pradžių buvo pasiūta viršutinė dalis, tada prie jos buvo prijungtos rankovės, vėliau – apatinė dalis su apatiniais sluoksniais, o galiausiai – visas apsiaustas. Jos Didenybei buvo labai įdomu stebėti, kaip vyko visas procesas“, – atskleidė Liverpulyje gimusi ir užaugusi A. Kelly.

Krikštynų drabužis taip pat tapo 2016-aisiais vykusios parodos, skirtos 90-ajam karalienės gimtadieniui pažymėti, dalimi. Vindzoro pilyje vykusi „Fashioning A Reign: 90 Years of Style From the Queen’s Wardrobe“ buvo didžiausia iki šiol surengta karalienės drabužinės eksponatų paroda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)