Viešumoje ji niekuomet nenusivelka palto. Negana to, visi jos paltai yra kiek ilgesni už sijonus ar sukneles bei su specialiai įsiūtais svarmenėliais, kad nenutiktų toks netikėtumas, kaip kadaise Marilyn Monroe.

Karalienės batelių kulnos aukštis visuomet toks pat – 5,70 cm. O kasdieniuose juoduose bateliuose yra įdėti specialūs vidiniai padeliai komfortui.

Karalienė Elžbieta II ir jos bateliai

Tik vieną kartą istorijoje karalienė buvo nufotografuota su kelnėmis. Tai buvo 1970 metais, kai tuomet dar visai jaunas karališkosios šeimos stilistas Ianas Thomasas pasiuvo jai šilkinį, modernaus stiliaus kostiumėlį.

Šilkinės skarelės – iš „Hermes“. Karalienė turi beprotiško didumo skarelių kolekciją.

Prabangiausią aksesuarą puošia 1 333 deimantai. Tai karūna, kuri buvo pagaminta dar 1820 metais.

15 centimetrų – tai karalienės pirštinių ilgis. Nuo 1947-ųjų karalienė Elžbieta II dėvi Cornelios James Ltd gaminamas pirštinaites, kurių per metus jai reikia net kelių dešimčių.

Karalienė Elžbieta II ir jos pirštinės

Skrybėlaitės kraštelis negali uždengti veido. Be to, skrybėlaitė turi būti ir pakankamai žema, kad karalienei būtų patogu ją dėvėti važiuojant automobiliu.

Kiekvienai aprangai turi derančios spalvos skėtį. Elžbieta II dažnai nuo lietaus slepiasi po peršviečiamais įvairių atspalvių skėčiais, kuriuos gamina britų kompanija „Fulton“.

Karalienė Elžbieta II ir jos skėtis

Mėgstamiausias rankovių ilgis – trys ketvirčiai. Tokių rankovių galų niekuomet netikėtai neįmerksi į sriubą.

Griežtas nosinaičių etiketas. Įprastai karalienė naudojasi baltomis nosinaitėmis su išsiuvinėtais karališkais motyvais, tačiau viešumoje ji ne kartą buvo pastebėta besinaudojanti ir ryškiai raudonomis, ir rožinėmis nosinaitėmis.

Karalienė Elžbieta II ir jos nosinaitės

Daugiau kaip 200 rankinių. Dauguma karalienės rankinių yra pasiūtos pagal griežtus išmatavimus – 23 cm x 20 cm x 10 cm. Taip pat jos visos turi ir ilgesnę rankenėlę, kad ją būtų lengva laikyti spaudžiant rankas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)