„Ji visuomet buvo mūsų gyvenimo dalis. Man jau 75-eri ir aš neprisimenu nė vienos dienos be karalienės.

Jai turėjo būti labai sunku būti vienintele moterimi. Juk tuo metu nebuvo moterų premjerių ar moterų prezidenčių. Ji tokia buvo vienintelė ir sunkiu darbu susikūrė savo vaidmenį.

Ji įsivedė taisyklę, kuria atskyrė savo asmeninį laiką ir asmeninius pomėgius nuo viešojo vaidmens. Manau, kad labai svarbu darbotvarkę susiplanuoti taip, kad žinotum, kada reikės atlikti savo prievoles ir pareigas. O kai rugpjūtį ji išvyko į Škotiją, tai buvo jos pačios malonumui. Nors karalienė veikiausiai visą tą laiką dirbo su savo raudonosiomis dokumentų dėžutėmis, ji vis vien galėjo leisti laiką su šeima ir užsiimti mėgstamais dalykais.

Pamenu, kaip savo vestuvių dieną iš Klarenso rezidencijos atvykau į Vindzorą. Labai nervinausi ir tikriausiai nebuvau pačios geriausios formos. Kažkodėl tuomet apsiaviau po skirtingų porų batelį, tad teko einant šokčioti dėvint batelius skirtingo aukščio kulniukais. Ką padariau, supratau jau per vėlai, kai jau buvo netoli automobilio. Karalienė tai pamatė ir nusijuokė. Aš jos atsiprašiau. Ji tikrai turėjo humoro jausmą.

Jos tokios nuostabios mėlynos akys. Jai šypsantis nušvinta visas veidas. Niekada nepamiršiu tos šypsenos, ji neužmirštama“, – teigė karalienė konsortė Camilla.

Camilla, antroji Karolio III žmona, labiau viešai žinoma tapo nuo tada, kai 2005 metais susituokė su būsimuoju karaliumi. Iki tol spauda ir daugelis britų ją peikė ir kaltino sugriuvus jo pirmąją santuoką su velione princese Diana.

Moters įvaizdis galutinai pasitaisė, kai šių metų vasario mėnesį karalienė Elžbieta, minėdama savo valdymo 70-metį, viešai išreiškė savo pageidavimą ir „nuoširdų norą“, kad ateityje Camilla priimtų karalienės konsortės titulą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją