Įprastai kiekvieną Didžiosios savaitės ketvirtadienį karalienė dalindavo specialiai nukaltas vadinamąsias Didžiosios savaitės monetas porai vyresnių nei 70 m. žmonių, nusipelniusių savo bendruomenėms.

Vietoje karalienės monetas dalins princas Charlesas su Kornvalio kunigaikštiene Camilla.

Britų monarchė toliau atlieka nesudėtingas pareigas ir dalyvauja virtualiose audiencijose iš Vindzoro pilies, jos pasirodymai viešumoje stipriai suretėjo po kelių sveikatos problemų.

Praėjusią savaitę ji dalyvavo sutuoktinio princo Philipo, kuris mirė būdamas 99 m., mirties metinių ceremonijoje.

Šaltinis iš karališkosios šeimos teigė „People“: „[Karalienė] apgailestauja, kad nedalyvaus ceremonijoje.“

Pasak šaltinio, monarchė negali dalyvauti, tačiau monetos atspausdintos ir ceremonija įvyks, apie tai pranešta visiems jos dalyviams.

Karalienė pirmą kartą dalyvavo minėtoje Didžiosios savaitės ceremonijoje dar būdama princese Elžbieta 1935 m. Iki šiol ji nedalyvavo šioje ceremonijoje tik kelis kartus – du kartus po gimdymų ir du kartus, nes buvo išvykusi su karališkaisiais vizitais.

Princas Charlesas pirmą kartą dalyvaus karališkoje Didžiosios savaitės ceremonijoje; jis yra dalyvavęs joje su karaliene 1962 ir 1968 m. Kelis kartus su karaliene dalyvavo princas Philipas, anūkės princesė Beatrice ir princesė Eugenie.

Šioje ceremonijoje pirmą kartą dalyvaus Camilla. Jos dalyvavimas ypatingai svarbus po to, kai Elžbieta II išsakė „nuoširdų norą“, kad Camilla būtų karalienė, kai vieną dieną į sostą sės princas Charlesas.

Didžiosios savaitės monetas gaunančiam vyrui ir moteriai įprastai įteikiama po raudoną ir po baltą odinį kapšelį. Raudonajame – nedidelis kiekis monetų, simbolizuojantis monarchės paramą maistui ir drabužiams. Baltame kapšelyje yra Didžiosios savaitės monetų – tiek, kiek karalienei metų.

Britų karališkosios šeimos atstovai dalyvauja šioje Didžiosios savaitės ceremonijoje nuo 13 a.

Tapusi karaliene Elžbieta nusprendė, kad ceremonijos lėšos neturėtų būti skiriamos vien Londono gyventojams, todėl važiuodavo į įvairias abatijas ir katedras apdovanoti vietos žmonių.

Iki 2017 m. karalienė jau buvo dalyvavusi Didžiosios savaitės apdovanojimų ceremonijoje kiekvienoje anglikonų katedroje šalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją