Bendravimo ekspertas Robinas Kermode`as teigė, kad „nervingas“ jaunikis, glostęs Meghan ranką savo nykščiu, priminė vieną gestą, kurį tėvai dažnai daro savo vaikams. Tačiau šis judesys leido porai neprarasti tarpusavio ryšio itin formalioje aplinkoje.

Robinas taip pat gyrė Sasekso kunigaikštienę už tai, kad ji visos valandą trukusios ceremonijos metu buvo „be galo rami“, nors jai ir teko tarti priesaikos žodžius priešais karalienę ir būrį kitų įžymybių. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad ji nė karto nepasitikrino, ar jos suknelė gerai guli.

R. Kermode`as „Daily Mail“ rubrikai „Femail“ įvertino įsimylėjusių jaunavedžių kūno kalbą – pradedant žodeliu „Sutinku“ ir baigiant pirmuoju jau vyro ir žmonos bučiniu.

1. Harry trynė nykščiu Meghan ranką

Per tuoktuvių ceremoniją Šv. Jurgio koplyčioje buvo matyti, kaip nervingas jaunikis savo nykščiu trina dešiniąją Meghan ranką. Tai buvo nerimo ženklas, sakė Robinas.

„Trynimas nykščiu yra įdomus gestas, kurį tėvai dažnai atlieka savo vaikams, - pažymėjo Robinas. – Harry tarsi bandė pasakyti: „Aš šiek tiek nervinuosi ir džiaugiuosi, kad esi su manimi“.

„Tai buvo Harry bandymas pasiguosti, tačiau Harry taip pat ramino žinojimas, kad jis dalijasi su ja savo nuoširdžiu jausmu. Galiausiai tai abiem pusėms leidžia pajusti tarpusavio ryšį“, - sakė jis.

2. „Rami ir santūri“ Meghan

„Meghan visų pamaldų metu buvo neįtikėtinai grakšti. Jos kūnas nejudėjo, ji visą laiką buvo susikaupusi ir rami“.

„Jos smakras buvo žemai nuleistas, akys – budrios ir visiškai atsipalaidavusios. Atrodė, kad net tokios ceremonijos metu niekas negali išmušti jos iš vėžių“.

„Meghan nė karto nepalietė savo veido. Ji taip pat nė karto nepatikrino, ar gerai guli jos suknelė. Ji buvo be galo rami. Buvo smagu žiūrėti, kaip jie ceremonijos metu laikėsi už rankų“, - teigė ekspertas.

3. Savo veidą lietęs Harry išdavė, kad jaudinasi

„Panašu, kad Harry šis įvykis paveikė labiau, - sakė Robinas. – Didžiąją dalį ceremonijos jis lingavo savo kūnu tai į priekį, tai į atgal, perkeldamas kūno svorį nuo pėdų priekio ant kulnų. Jis nuolat lietė savo veidą“.

„Gali būti, kad karštis ir šilti drabužiai tai dar labiau paryškino. Kelis kartus jis palietė savo švarką, tarsi perkeldamas ant jo savo suprantamą nervingumą“.

„Tradiciškai karališkoji šeima ir aristokratija niekada viešumoje neliečia savo veido. Tai, kad Harry pirmoje ceremonijos pusėje taip dažnai lietė savo veidą, rodo, koks milžiniškas įvykis jam tai buvo ir ką tai reiškė jam giliuoju emociniu lygiu“.

4. Iki ausų įsimylėję jaunavedžiai negalėjo vienas nuo kito atitraukti akių

„Matėme, kaip Harry dešinioji ranka yra visiškai persipynusi su jos ranka, - pastebi Robinas. – Meghan poza vėl spinduliuoja visiška ramybe. Sugebėjimas išsaugoti tokį romumą, kai aplinkui tvyro tokia įtampa, yra tikrai išskirtinis. Harry atrodo kaip visiškai įsimylėjęs vyras“.

„Nuostabu buvo regėti akių kontaktą, kuris tvyrojo tarp jų visą laiką. Taigi jie sugebėjo susikurti privatų momentą labai viešoje vietoje. Tai tikra pasaka“.

5. Harry žengė pirmąjį žingsnį: bučinys, kurio laukė visas pasaulis

Jaunavedžiai stabtelėjo ant koplyčios laiptų, kad prieš visą džiūgaujančią minią romantiškai pasibučiuotų. Tuomet pro Vindzorą jie išvyko į popietinio priėmimo vietą.

Robinas sakė: „Bučinio metu Harry šiek tiek palinksta į Meghan pusę. Ji lieka fiziškai susikaupusi ir rami, kol Harry lenkiasi prie jos. Tai tikros meilės gestas, sklindantis iš jo į ją“.

„Tai, žinoma, buvo momentas, kurio laukė visas pasaulis. Tikros meilės bučinys. Jis nebuvo skubotas, bet su prieskoniu. Nuostabu buvo tai pamatyti“.

Ką sako Meghan kūno kalba?

Meghan per vestuvių ceremoniją neabejotinai tapo princo Harry stiprybės šaltiniu: jos kūno kalba akivaizdžiai rodė nuolatines pastangas nuraminti savo išrinktąjį.

Dalyvauti karališkose iškilmėse ką tik Sasekso kunigaikštiene tapusiai moteriai – visiškai nauja patirtis, tačiau neatrodė, kad ji bent akimirką būtų jautusi nerimą. O štai jos vyru ir Sasekso kunigaikščiu tapęs princas Harry – priešingai – nervinosi kone nuolatos.

Kūno kalbos ekspertė Judi James suskaičiavo, kad išlipęs iš automobilio, atvežusio iki Vindzoro Šv. Jurgio koplyčios, princas Harry atliko ne mažiau kaip 12 nerimą išduodančių judesių, tokių kaip pirštinių timpčiojimas, rankų grąžymas ir kt.

Specialistė atkreipė dėmesį, kad Meghan per visą ceremoniją išliko visiškai rami, tarsi savo pareiga būtų laikiusi padėti princui Harry nugalėti jaudulį.

„Meghan buvo nuostabi. Kai ėjo tarp eilių, stengiausi įžvelgti nors menkiausią nerimo ženklelį, tačiau atrodė, kad ji visai nesijaudina“, – sakė J. James.

„Manau, ji tiesiog laikė savo pareiga padėti princui Harry. Iš pažiūros buvo kaip tik taip, o ne atvirkščiai. Per ceremoniją ji savo ranką, tarsi ramindama, buvo uždėjusi ant jo rankos“, – komentavo specialistė.
Dėmesio vertas ir naujosios kunigaikštienės žvilgsnis. Jame neatsispindėjo nė menkiausio sutrikimo.

„Stebėdami ceremoniją tapome liudininkais tokio elgesio, kokio per karališkąsias vestuves paprastai neišvystame. Kalbu apie vienas į kitą nukreiptus žvilgsnius. Į princą Harry žvelgė visu šimtu procentų atvertos akys“, – konstatavo J. James.

„Kai pora ėmė tarti priesaikos žodžius, visi galbūt tikėjosi, kad meilę jie išreikš nebent labai nuosaikiai, tačiau tai, kas įvyko iš tiesų, privertė nustebti, be to, pavertė šias karališkąsias vestuves išskirtinėmis ir unikaliomis“, – tęsė kūno kalbos ekspertė.

Lyginant su princo Williamo ir Kate elgesiu per prieš septynerius metus Vestminsterio abatijoje įvykusias vestuves, tenka pasakyti, kad princo Harry ir Meghan akių kontaktas truko daug ilgiau.
„Iš Meghan akių sklindanti meilė išties labai jam padėjo. Ji net nepradėjo dažniau mirksėti, vadinasi, niekas, net menkiausia smulkmena, neišdavė nervingumo“, – sakė J. James.

Specialistė atkreipė dėmesį ir į princo Williamo vaidmenį prieš pat ceremoniją.

„Williamas stengėsi bent kiek nuraminti brolį ir keletą kartų su šypsena į jį pažvelgė“, – užsiminė J. James ir pridūrė, kad princas Williamas per savo vestuves atrodė daug ramesnis nei Harry.

Įėjęs su broliu į koplyčią princas Harry nesugebėjo susilaikyti nuo keleto apie nervinimąsi sufleravusių judesių: ranka prilietė veidą, ėmė dažniau mirksėti, apsilaižė lūpas.

„Buvo gana neįprasta ir miela matyti jį taip besijaudinantį, nes paprastai per karališkuosius renginius būtent jis tampa pokštininku ir priverčia visus juoktis“, - pažymėjo J. James.

„Tačiau šis įvykis akivaizdžiai jį sutrikdė, ko gero, net labiau nei pats tikėjosi“.

J. James stebėjo ir kitus karališkosios šeimos narius, ypač per spalvingą amerikiečių dvasininko Michaelo Curry pamokslą.

„Jis galėjo būti pirmasis daugumai karališkosios šeimos narių ir jie to nesitikėjo“, - sakė ji.

Camilla šypsojosi ir tinkamose vietose juokėsi. Panašiai ji elgėsi ir per Tautų Sandraugos žaidynes. Nemanau, kad ji tiksliai žinojo, kaip reikėtų reaguoti“, - teigė ji.

„Netgi Harry šiek tiek baksnojo pirštu – tai galėjo būti užslopintas nekantrumo ženklas. Jis ir Meghan pamokslo metu nuolat gaudė vienas kito žvilgsnius“.

Viena viešnia, kurios kūno kalba buvo itin iškalbinga, buvo Chelsy Davy, buvusi princo Harry mergina.

„Ji buvo tikra „pobūvio šmėkla“, - sakė J. James. – Kai ji atvyko, visi plepėjosi ir juokėsi, tačiau ji sėdėjo ant suolo, žiūrėdama tik į vieną pusę. Ji mąsliai spoksojo į tuštumą ir šiek tiek kramtė savo lūpas. Tai ji darė ir pačioje pabaigoje. Tai buvo beveik šios ceremonijos muilo opera“, - pridūrė ji.

Vestuves prisiminkime nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)