Rūmai taip pat nurodė, kad ir Kate ir jos kūdikis jaučiasi gerai, vardas bus paskelbtas "atėjus laikui”; Karalienė, Edinburgo hercogas, Velso princas ir Kornvalio hercogienė, princas Harry ir abiejų šeimų nariai informuoti.

Kunigaikštienė į ligoninę atvyko 6 valandą ryto vietos laiku. Iš Kensingtono rūmų į ligoninę automobiliu ją nuvežė princas Williamas. Iš pradžių britų spaudoje buvo skelbiama, kad karališkasis kūdikis pasaulį turėtų išvysti balandžio 25 dieną.

Šeštadienį gimęs kūdikis yra ketvirtas karališkos šeimos atstovas eilėje į sostą bei penktas karalienės Elžbietos II provaikaitis.

Įdomu tai, kad antrą kartą toje pačioje ligoninėje gimdyti susiruošusiai kunigaikštienei bus pritaikyta 10 procentų nuolaida paslaugoms – „už lojalumą“. Anot „Dailymail“, kainos po pastarojo K. Middleton gimdymo minėtoje ligoninėje gerokai išaugo. Dviejų kambarių palatos įprastinė kaina dabar siekia 9159 eurus už naktį arba 8238 eurus su nuolaida. Papildomas mokestis gydytojams už konsultacijas siekia dar 8362 eurus.

Pasiruošimas karališkojo kūdikio gimimui ligoninės apylinkėse prasidėjo gerokai anksčiau – dar balandžio 15 dieną. Gatvėse aplink Londono ligoninę, kurioje turėtų gimdyti Kembridžo kunigaikštienė Catherine, buvo apribotas eismas. Pareigūnai siekė užtikrinti, kad jos kelionė į Šv. Marijos ligoninę būtų be jokio streso. Aplink ligoninę esančiuose keliuose buvo apribotas eismas, išstatyti papildomi automobilių parkavimą draudžiantys ženklai.

Spaudos atstovams buvo griežtai draudžiama buriuotis prie ligoninės ir laukti atvykstančios gimdyvės. Tokiu draudimu jie siekia išvengti nereikalingo šurmulio, mat pernai ištisas savaites žurnalistai ir fotografai gyveno šalia ligoninės laukdami gimdyti atvykstančios moters.

Kūdikio gimtadienis papildys ir taip gausų karališkosios šeimos švenčių kalendorių – balandžio 21 – karalienės Elžbietos II gimtadienis, balandžio 29-ąją K. Middleton ir Princas Williamas švenčia savo vestuvių metines.

Pirmojo kūdikio, kuri pavadino George'u, pora susilaukė 2013 metų liepos 22 dieną. Jis gimė toje pačioje ligoninėje. Princas George – trečias žmogus eilėje į sostą po monarchės Elizabeth II vyriausiojo sūnaus, sosto įpėdinio princo Charleso ir jo vyresnio sūnaus princo Williamo. Jis turi Kembridžo princo titulą.

Kembridžo hercogas ir hercogienė Vestminsterio abatijoje susituokė 2011 balandį. Jų vestuves per televiziją stebėjo milijonai žmonių visame pasaulyje.

Sulaukus šeimos pagausėjimo, D. Britanijos šeimą sveikina pasaulio šalių lyderiai

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Jos Didenybę Karalienę Elžbietą II ir visus Jungtinės Karalystės žmones gimus Kembridžo Kunigaikščio Williamo ir Kunigaikštienės Katerinos naujagimiui.

„Sveikinu Jus ir visus Jungtinės Karalystės žmones šio gražaus įvykio proga. Linkiu spartaus stiprėjimo naujagimei ir kuo didžiausios sveikatos ir laimės visai Karališkai šeimai", – rašoma
šalies vadovės sveikinime.

Prezidentė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu palinkėjo klestėjimo ir gerovės visai Jungtinei Karalystei.

Laimingus tėvus taip pat pasveikino Britanijos premjeras Davidas Cameronas.

„Sveikinu Kembridžo kunigaikštį ir kunigaikštienę su dukrelės gimimu. Nepaprastai dėl jų džiaugiuosi“, – vyriausybės vadovas parašė savo „Twitter“ paskyroje.

Didžiosios Britanijos vicepremjeras Nikas Klegas pareiškė, kad princesės gimimas – „nuostabi naujiena“ ne tik Wiiliamui ir Kate, bet ir karališkosios poros pirmagimiui princui George'ui. Prie sveikinimų prisijungė ir parlamentinės opozicijos lyderis Davidas Milibandas, Škotijos vyriausybės vadovas Nikola Sterdženas ir Didžiosios Britanijos nepriklausomybės partijos lyderis Nigelis Farage'as.

Britanijos karališkųjų jūrų pajėgų nariai šeštadienį originaliai pasveikino princą Williamą ir jo žmoną kunigaikštienę Cathertine su dukrelės gimimu.

„Karalienės fregata“ pramintas karo laivas „HMS Lancaster“ pasiuntė sveikinimą Kensingtono rūmams – princo Williamo oficialiajai rezidencijai, sakoma Karališkųjų jūrų pajėgų „Twitter“ žinutėje. Įgulos
nariai išsirikiavo laivo denyje, sudarydami žodį „sister“ (sesuo).

Kate Middleton nėštumo metu – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (645)