Svetainėje lacrossetribune.com siūloma susipažinti su 5 svarbiausiais faktais apie gimtadienį švenčiančią princesę Charlotte.

Kodėl princesė taip retai matoma viešumoje?

Princui Williamui ir jo žmonai labai svarbu apsaugoti dukrelės privatumą, tad nekeista, kad oficiali antrąjį gimtadienį švenčiančios mažylės nuotrauka buvo nufotografuota privačiose šeimai priklausančiose valdose.

Karališkoji pora kaip įmanydama stengiasi apsaugoti savo durelę nuo negailestingos rampų šviesos ir įkyriai karališkosios šeimos atstovus įvairiuose renginiuose persekiojančių paparacų. Išimtį sudarė nebent rudenį vykusi oficiali kelionė į Kanadą.

Tąsyk Williamas ir Kate su savimi vežėsi ne tik Charlotte, bet ir vyresnį jos brolį princą George‘ą, be to, Charlotte sudalyvavo vaikams surengtoje šventėje.

Naujausia princesės nuotrauka: kokį poveikį ji turės visuomenei?

Matyt, nereikia stebėtis, jei artimiausiu metu ypač paklausūs taps minkšti geltoni megztinukai su išsiuvinėtomis avytėmis – kaip tik tokiu pasipuošusi princesė Charlotte vienintelėje oficialiai paskelbtoje nuotraukoje.

Galbūt drabužėlius parinko puikiu stiliaus pojūčiu garsėjanti Kate? Galima priminti, kad kaskart, kai mažosioms karališkosios šeimos atžaloms neabejinga Didžiosios Britanijos visuomenė išvysdavo princą George‘ą, visada atkreipdavo deramą dėmesį į jo apdarus, o vėliau panašių pageidaudavo vaikiškų drabužių parduotuvėse.

Charlotte neabejotinai atrodo labai tvarkingai ir elegantiškai – tikra mažoji britė. Jos plaukai susegti segtuku, o mėlynai pilkos akys žvelgia tiesiai į fotoaparato objektyvą.

Koks pilnas mergaitės vardas?

Visas oficialus mergaitės vardas – Charlotte Elizabeth Diana. Tokie vardai jai suteikti iš pagarbos senelei, Velso princesei Dianai, ir prosenelei, karalienei Elžbietai II. Dar mažylė vadinama Kembridžo princese Charlotte.

Princesės Charlotte gimimo liudijimas FOTO: Kensingtono rūmai

Šeima kraustysis į Londoną

Artimiausiu metu daugiau laiko šeima turėtų praleisti Londone nei užmiesčio rezidencijoje, mat Williamui, kaip karališkosios šeimos atstovui, tenka vis daugiau įsipareigojimų, be to, princas George'as, kuriam dabar treji metukai, rudenį pradės lankyti mokyklą. Londone princo Williamo šeima apsistos Kensingtono rūmuose, kur šiuo metu pluša statybininkai ir interjero dizaineriai.

Ar Charlotte kada nors taps karaliene?

Eilėje į sostą Charlotte yra ketvirta po princo Charleso (savo senelio), princo Williamo ir princo George‘o, tad, visai tikėtina, jog užaugusi mažylė kažkada sės į sostą.

Gimimas pagerbtas ypatingai

Vos gimus princesei, garsiausi Londono pastatai, tokie, kaip Londono akis ar Trafalgaro aikštės fontanas buvo apšviesti rožine spalva. Gegužės 4 dieną Haid parke skambėjo pabūklų salvės. Visa D. Britanija šventė ilgai lauktos mažylės gimtadienį.

Princesė turi penkis krikšto tėvus ir motinas

Charlotte pakrikštyta 2015 metų liepos 5 dieną. Mergaitė turi net penkis krikštatėvius bei krikštamotes.

Dovanos

Per pirmąjį gimtadienį princesė gavo dovanų net iš 64 šalių. Viena įspūdingiausių dovanų - 30 tūkst. svarų sterlingų vertės brangakmeniais inkrustuotas barškutis iš JAV.

Jos vardu pavadintas lūpdažis ir gėlė

2016 metais Marcas Jacobsas pristatė lūpdažį, pavadintą mažosios princesės garbei - "Charlotte". Tais pačiais metais vienoje gėlių parodoje pristatyta Princesės Charlotte chrizantema.

Karališkoji šeima - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)