Tačiau kartais toks aistringas susižavėjimas konkrečia garsenybe gali peraugti į tikrą maniją. Gali apimti pavydas, pyktis, įniršis. Kai kuriais atvejais toks žmonių susižavėjimas garsenybėmis baigiasi tragiškai. Būtent taip atsitiko šioms įžymybėms.

Selena

Pietų amerikiečių kilmės Selena Quintanilla-Pérez buvo kylanti žvaigždė, kai 1995 metų kovo 31 dieną ją nušovė jos gerbėjų klubo įkūrėja Yolanda Saldivar. Dainininkei buvo 23 metai. Selena ir Yolanda susidraugavo netrukus po to, kai pastaroji įkūrė Selenos gerbėjų klubą. Galiausiai dainininkė pasamdė Yolandą savo asistente, o vėliau – savo drabužių parduotuvės vadove. Štai tuomet ir prasidėjo bėdos. Yolanda buvo atleista dėl to, kad vogė iš „Grammy“ apdovanotos dainininkės. Po kurio laiko Selena sutiko susitikti su Yolanda „Day's Inn“ viešbutyje, kad esą atgautų tam tikrus finansinius dokumentus. Tuomet Yolanda ir nušovė Seleną. Vėliau devynias valandas truko policijos operacija, po kurios Yolanda pasidavė. Ji buvo nuteista kalėti iki gyvos galvos ir didžiąją dalį bausmės atliko vienutėje dėl jos pačios saugumo.

Selena Quintanilla-Pérez

Dimebagas Darrellas

Kai kurie žmonės sako, kad norėtų mirti darydami tai, ką mėgsta. Tačiau tikrai ne pagal žudiko tvarkaraštį. 38 metų amerikiečių muzikantas ir buvęs sunkiojo metalo grupės „Pantera“ gitaristas Dimebagas Darrellas buvo nušautas ant scenos 2004 metų gruodžio 8 d. Jo žudikas buvo užkietėjęs grupės gerbėjas Nathanas Gale'as, kuris anksčiau profesionaliai žaidė futbolą ir tarnavo JAV jūrų pėstininkų pajėgose.

Draugai pasakojo, kad Nathanas buvo geras vyrukas, bet vieną dieną kažkas ėmė ir pasikeitė. Jis ėmė manyti parašęs kai kurias „Panteros“ dainas. „Jis sakydavo, kad tai jo dainos, ir kad „Pantera“ jas iš jo pavogė, ir jis ketina paduoti juos į teismą“, – pasakojo vienas jo draugas.

Nathanas taip pat kaltino Darrellą dėl grupės iširimo. Per lemtingą pasirodymą Ohajo valstijos sostinėje Kolumbase Nathanas puolė ant scenos rėkdamas „Tu išardei „Panterą“!“ ir nušovė gitaristą bei dar tris žmones. Vėliau jį nušovė policininkas.

Dimebag Darrell

Albert'as Ebosse

Kamerūnietis futbolininkas Albert'as Ebosse mirė nuo sirgalių rankų per rungtynes Alžyre 2014 metų rugpjūčio 23 d. Skelbiama, kad futbolininkas su savo „JS Kabylie“ komandos nariais ėjo iš aikštės po pralaimėjimo „USM Alger“ komandai. Įpykę komandos sirgaliai ėmė mėtyti daiktus į komandos narius, o kažkoks objektas pataikė A. Ebosse į galvą. Esą tas daiktas praskėlė futbolininkui galvą ir šis mirė.

Tačiau vėliau suabejota šia istorija. Britų dienraštis „The Guardian“ skelbia, kad „naujas skrodimas parodė, kad jam buvo durta peiliu ir jis buvo mirtinai sumuštas persirengimo kambaryje“. Patologai esą nustatė, kad futbolininkas patyrė ne tik galvos, bet ir kaklo traumą ir kitų žaizdų, o tai leidžia teigti, kad vyko kažkokia fizinė kova.

Johnas Lennonas

Kalbant apie šio dainininko mirtį, baisiausias dalykas yra tas, kad Johnas Lennonas 1980 metų gruodžio 9 d. mirė nuo Davido Chapmano rankos be jokios aiškios priežasties.

D. Chapmanas nebuvo didelis „Beatles“ gerbėjas, jis nebuvo apsėstas J. Lennono ar jo žmonos Yoko Ono. Jis nebuvo vedamas kažkokios „pasąmoninės“ žinios, kurią neva išgirdo vienoje iš Johno dainų. D. Chapmanas nusitaikė į J. Lennoną paprasčiausiai dėl to, kad šis buvo garsus, o D. Chapmanas irgi norėjo išgarsėti. Jis sugalvojo, kad reikia nužudyti kokią garsenybę, kad pats taptų garsus. Taigi jis priėjo prie J. Lenono, paprašė autografo, jį gavo ir vėliau sugrįžęs dainininką nušovė. Ir viskas dėl šlovės. Deja, jis tapo ne garsiu, o liūdnai pagarsėjusiu.

Christina Grimmie

Christina Grimmie buvo kylanti 22 metų superžvaigždė. Ji visai neseniai buvo sulaukusi didžiulio gerbėjų susidomėjimo, nes dalyvavo muzikiniame šou „Balsas“ ir liko trečioje vietoje. Mergina siekė muzikinės karjeros, kai 2016 metų birželio 10 d. pamišęs jos gerbėjas Kevinas Jamesas Loiblas ją nušovė gerbėjų akivaizdoje.

Vaikino draugas Cory Denningtonas pasakojo, kad Kevinas buvo vienišius, kuris per praėjusius metus tiesiog tapo apsėstas Christinos Grimmie. Jis be pertraukos žiūrėdavo jos vaizdo įrašus „YouTube“ svetainėje, keitė savo išvaizdą, kad kuo labiau būtų į ją panašus. Vaikinas labai supykdavo, kai C. Denningtonas jam sakydavo, kad šis neturi šansų užkariauti dainininkės širdį.

Galiausiai Kevinas, matyt, nusprendė, kad jeigu jis negali turėti Ch. Grimmie, tai jos neturės niekas.
2016 metų birželio 10 d. dainininkė dalijo autografus po šou, kai prie jos priėjo K. J. Loiblas ir ją nušovė. Dainininkės brolis puolė užpuoliką, tačiau šis pabėgo ir netrukus nusišovė.

Christina Grimmie

Andresas Escobaras

Per 1994 metų Pasaulio futbolo čempionatą Kolumbija – laikyta viena iš favoričių laimėti pirmenybes – birželio 23 d. rezultatu 2:1 pralaimėjo Jungtinėms Valstijoms ir iškrito iš turnyro. Kolumbijos komanda pralaimėjo iš dalies dėl to, kad Andresas Escobaras įmušė įvartį į savus vartus mėgindamas juos apginti.

Paprastame pasaulyje tai būtų buvusi paprasčiausia gėda. Tačiau ši klaida futbolininkui kainavo gyvybę. Liepos 1 d. A. Escobaras buvo restorane savo gimtajame Medeljino mieste. Jis susikivirčijo su restorano savininkais dėl nelaimingo įvarčio, ir restorano savininkai jį sušaudė. Teigiama, kad vienas iš šaudžiusiųjų rėkė: „Ačiū už įvartį į savus vartus!“

Andresas Escobaras
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)