Šv. Marijos Magdalietės bažnyčia taip pat yra netoli Anmer Holo – atokios vilos, į kurią Williamas ir Kate persikėlė auginti savo vaikus toliau nuo žiniasklaidos šurmulio.

Tarp krikštynų svečių - 89 metų karalienė ir jos vyras princas Philipas, Williamo tėvas princas Charlesas ir jo žmona Camilla, taip pat Kate tėvai – Carole ir Michaelas Middletonai.

Williamo ir Kate pirmagimis princas George'as, kuriam liepos 22-ąją sukaks dveji metai, taip pat stebėjo, kaip jo sesutė krikštijama vandeniu, atskraidintu iš Jordano upės.

Nors užsienio žiniasklaida spėliojo, kad Williamo brolis princas Harry gali tapti mergaitės krikšto tėvu, tačiau ceremonijoje jis nedalyvavo. Jis yra išvykęs trims mėnesiams į Afriką, kur dirba aplinkosaugos projektuose.

Sekmadienį Kensingtono rūmai pranešė, kad princesės krikšto tėvais tapo net 5 šeimos draugai ir artimieji: K. Middleton pusbrolis Adamas Middletonas, Williamopusseserė Laura Fellowes. Sophie Carter, Jamesas Meademas ir Thomas van Straubenzee - taip pat paskelbtame krikšto tėvų sąraše.

Šią privačią ceremoniją, kuriai vadovavo Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby, visuomenės nariams buvo leidžiama stebėti prie bažnyčios ir iš arti pamatyti įeinančius bei išeinančius karališkosios šeimos narius.

Visuomenė jau antrąkart galėjo pamatyti naująją princesę, kuri pirmą kartą buvo parodyta savo tėvų renkų ant Šv. Marijos ligoninės Londone laiptų tuojau po gimimo gegužės 2 dieną.

Mergaitė ceremonijai buvo papuošta tuo pačiu krikšto rūbu, kurį vilkėjo ir jos brolis princas George'as. Tokiu pačiu šilko, satino ir nėrinių apdaru nuo 1841 metų buvo puošiami visi karališkosios šeimos kūdikiai, pradedant karalienės Viktorijos pirmuoju vaiku. 2008 metais buvo sukurta jo kopija, mat buvo nuspręsta, jog originalus rūbas yra per trapus tolimesniam naudojimui.

Karališkosios šeimos atstovas sakė, kad Williamas ir Kate yra „nepaprastai dėkingi už šiltus linkėjimus, kurių sulaukė nuo princesės Charlotte gimimo – tarp jų nuo daugelio vietos žmonių Norfolke.

Krikštynos susijusios su princo Williamo velione motina – Velso princese Diana, kuri žuvo 1997-aisiais, būdama 36 metų, per automobilio katastrofą Paryžiuje. Charlotte, kurios vidurinieji vardai yra Elizabeth ir Diana, krikštijama toje pačioje XVI a. bažnyčioje, kaip ir jos velionė senelė, kuri užaugo netoliese.

Krikštynų fotografu pasirinktas garsenybių fotografas Mario Testino, kuris buvo artimas Dianai ir padarė kai kurias žinomiausias jos nuotraukas 1997 metais, prieš pat princesės žūtį. M. Testino taip pat buvo Williamo ir Kate sužadėtuvių nuotraukų autorius.

Kaip pranešama, po krikštynų vyks pokylis, kuris prasidės nuo karalienės organizuojamos arbatėlės Sandringamo rūmuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (360)