Atrodo, Julijos Načalovos mirties priežastys jau buvo aiškios, bet vyriausiasis klinikos „Možajka 10“ gydytojas Vasilijus Šurovas laikosi kitos nuomonės. Jis iškart atmetė kilusius įtarimus dėl atlikėjos priklausomybės nuo alkoholio. Ligoninėje V. Šurovas prižiūrėjo J. Načalovą, kai ši gydėsi podagrą.

Paaiškėjo, kad atlikėjai buvo sutrikusi inkstų veikla, o mirė ji nuo sepsio.

Remiantis gazeta.ru, J. Načialovos tėvas dukters mirties priežastimi įvardijo kraujo užkrėtimą. Gydytojai patvirtino, jog sepsis yra reali mirties priežastis.

Kaip tai nutiko? Dainininkės pažįstami ir gerbėjai mano, kad gangrena jai išsivystė dėl diabetinės pėdos – kai mažiausias įbrėžimas ant kojos gali paskatinti amputaciją. Bet gydytojas įsitikinęs, kad kaltas ne diabetas. Net jei liga būtų atsiradusi per tą pusmetį, kai Julija nesilankė pas V. Šurovą, per tokį trumpą laiką ji negalėjo sukelti sunkių pasekmių.

Specialistai taip pat tikina, jog dainininkė jau buvo pratusi kęsti skausmą, todėl į medikus kreipėsi per vėlai.

Iki paskutinės minutės medikai negalvojo, kad viskas taip baigsis. Vasilijus Šurovas taip pat atmetė ir versiją apie tai, kad dainininkės mirties priežastis – drastiškas sulieknėjimas. Jis patikino, kad Julijos svoris buvo stabilus. Labiausiai J. Načalovą kankino podagra. Atlikėjai tekdavo kęsti pragarišką skausmą, kurį sukeldavo sąnarių uždegimas, be to, jos sąnariai tino.

„Nuo podagros žmonės nemiršta. Tačiau dėl ligos jos viena pėda buvo smarkiai deformuota, Julia net avėdavo specialiai praplatinto modelio batus, kad nespaustų kojos ir nesutriktų kraujotaka. Gal ji pakeitė batą, o šis pritrynė. Bet aš nemačiau jos kojos, kai ji atsigulė į ligoninę, todėl vienareikšmiškai tvirtinti negaliu“, – pažymėjo gydytojas.

Problema ta, kad Julija niekada nesiskundė, kentė skausmus ir toliau eidavo į sceną.

Gydytojas nemano, kad J. Načalova atsainiai žiūrėjo į savo sveikatą, nors ir buvo labai darbšti.

Vasilijus Šurovas mano, kad gydytojai padarė viską, kas jų jėgoms. Ir nėra aišku, ar dainininkę būtų išgelbėjusi skubi amputacija, ar ne. Iš pat pradžių ligos rimtumas nebuvo pakankamai įvertintas, Julija nesutiko, kad jai nupjautų koją, o sutikimą davė jau jos artimieji, kai ją ištiko koma.

Julija nepakliuvo pas savo gydytoją, nes atvejis buvo skubus. Dainininkė ilgai nenorėjo, kad kas nors žinotų apie jos kančias, be to, ir tarp atlikėjų nėra priimta apie tai pasakoti. Vasilijus Šurovas jau anksčiau buvo patvirtinęs, kad dainininkei podagra – siekdamas paneigti gandus apie alkoholizmą.

Gydytojo teigimu, reikia tikrintis profilaktiškai, o pastebėjus, kad kažkas negerai, iškart kreiptis pagalbos ir neapleisti ligų.
„Julija sudegė kaip žvakė per tris dienas, o mirties priežastis – atsitiktinumas“, – kartoja V. Šurovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)