Laiškas, kuris niekada nebuvo išsiųstas, skirtas šeimos bičiulei Pinchot Meyer, kuri su prezidentu buvo galimai susijusi romantiškais ryšiais.

P. Meyer garsėjo kaip nemažai pasiekusi menininkė, kurios darbai vertinti jai dar esant gyvai. Moterį su prezidentu supažindino Robertas Kennedy, kai pardavė savo namus vienam artimam menininkės bičiuliui.

„Washington Post“ redaktorius Benjaminas Bradlee‘is, jos svainis, yra rašęs, kad giminaitė tikrai turėjo romaną su J. F. Kennedy ir jie dažnai susitikdavę, kai Jackie Kennedy būdavo išvykusi.

P. Meyer buvo nužudyta 1964 metais, kai vaikštinėjo prie namų.

Įtariamasis Ray‘us Crumpas sulaikytas nusikaltimo vietoje, tačiau galiausiai išteisintas.

Apie P. Meyer dienoraštį B. Bradlee‘is galimai sužinojo iš savo žmonos Toni, kuri buvo menininkės sesuo. Jis po giminaitės mirties įsigavo į P. Meyer namus, norėdamas paimti tą mįslingąjį dienoraštį, tačiau pavėlavo – tuo metu spyną pergudrauti jau bandė menininkę taip pat pažinojęs CŽV kontržvalgybos vadovas Jamesas Angletonas. P. Meyer vyras taip pat buvo CŽV agentas.

B. Bradlee‘is dienoraštį pasisavino, tačiau jo turinys taip niekada ir nebuvo paviešintas. Spėjama, kad galiausiai rankraštis buvo perduotas CŽV, kuri jį sudegino.

J. F. Kennedy romanas su menininke žurnalisto ir artimo prezidento bičiulio Charleso Bartletto buvo apibūdintas kaip „labai pavojingas“.

Štai ką jis sakė: „Tai buvo labai pavojingi santykiai, Jackas ją buvo iki ausų įsimylėjęs. Netekęs galvos. Jis su manimi buvo labai atviras“.

Neišsiųstas J. F. Kennedy laiškas turi labai didelę istorinę vertę. Nors laiško viršuje esantis Baltųjų rūmų atvaizdas ir nukirptas, galima įžiūrėti nors ir išblukusį, bet vis dar matomą vandens ženklą, skelbia „The New York Times“.

Nors laiškas ir be datos, manoma, kad jis buvo parašytas 1963 metų spalį – likus mėnesiui iki prezidento nužudymo.

Štai kas rašoma laiške:

„Kodėl tau neišvažiavus iš to priemiesčio – atvažiuok manęs aplankyti. Arba į Keipą kitą savaitę. Arba į Bostoną 19-ą dieną. Žinau, kad tai visai neprotinga, neracionalu, kad tave nuo tos minties purto. Kita vertus, o gal ir ne, tokiu atveju būčiau be proto laimingas. Sakai, kad man į naudą negauti, ko noriu. Po tiek metų iš tavęs norėčiau sulaukti labiau meile dvelkiančio atsakymo. Kodėl tu tiesiog man nepasakai „taip“.

John F. Kennedy laiškas meilužei

Kaip teigia Londone veikiančio „R.R. Auction“ vykdomasis viceprezidentas Robertas Livingstonas, nors J. F. Kennedy tikrai tų metų spalio 19 dieną buvo Bostone, tačiau niekas negali pasakyti, ar jis tikrai buvo susitikęs su P. Meyer.

„Tai dalykas, ko iš prezidento įprastai nesitikėtumėte. Ir faktas, kad laiško jis visgi neišsiuntė, byloja tai, kad jis galbūt atėjo į protą“, – situaciją komentuoja R. Livingstonas.

Jis teigia, kad prezidento sekretorė Evelyn Lincoln, kuri neoficialiai dirbo ir archyvarės darbą, saugodama J. F. Kennedy dokumentus, būtent P. Meyer įvardijo šio laiško adresatę.

P. Meyer buvo užpulta ir nušauta 1964 metų spalio 13 dieną Džordžtaune. Kaltinimai nužudymu buvo pateikti Raymondui Crumpui jaunesniajam, tačiau jo kaltės teismui įrodyti nepavyko. Nusikaltimas niekada taip ir nebuvo išaiškintas.

Laišką aukcione pardavė Bobas White‘as, kurio šeima iš Evelyn Lincoln įsigijo nemenką dalį Kennedy šeimai priklaususių daiktų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)