Tai buvo audringas pakartotinis bylos svarstymas, o paskelbtas nuosprendis vainikavo šio garsaus komiko nuopuolį ir suteikė ilgai lauktos paguodos dešimtis moterų, apkaltinusių jį lytiniu smurtu.

Šie kaltinimai sudaužė į šipulius išmintingo ir jautraus žmogaus įvaizdį, kurį B.Cosby padėjo susikurti daktaro Klifo Haktseblio vaidmuo devintajame dešimtmetyje rodytoje milžiniško populiarumo sulaukusioje televizijos situacijų komedijoje „Kosbio šou“ (The Cosby Show).

Silpnos sveikatos 80-mečiui B. Cosby gali tekti likusį gyvenimą praleisti už grotų po to, kai buvo pripažintas kaltu 2004 metais savo namuose Filadelfijos priemiestyje vaistais apsvaiginęs ir pasikėsinęs i6žaginti perpus jaunesnę buvusią Templio universiteto darbuotoją Andreą Constand.

B. Cosby akmeniniu veidu išklausė verdiktą, perskaitytą sausakimšoje teismo salėje šalia Filadelfijos esančiame Noristauno mieste. Jo advokatas pažadėjo skųsti šį sprendimą.

Tai sukrečiantis nuopuolis komikui, anksčiau buvusiam viena populiariausių XX amžiaus pabaigos Amerikos popkultūros figūrų. B. Cosby, tarnaitės sūnus, buvo pirmasis juodaodis aktorius, kuriam JAV televizijoje buvo skirtas geriausias eterio laikas.

Kanadietė 45 metų A. Constand, buvusi krepšinio žaidėja, vėliau įgijusi masažo terapeutės specialybę, sėdėjo teismo salėje, kai jis buvo pripažintas seksualiniu nusikaltėliu, kuriam gali tekti visą likusį gyvenimą praleisti už grotų.

Kai buvo išvesti prisiekusieji, ne vieną JAV televizijos apdovanojimą „Emmy“ pelnęs aktorius, kurį persekioja kaltinimai dėl seksualinio smurto 60 moterų atžvilgiu, pratrūko sodria tirada, kaltintojams paprašius atšaukti sprendimą paleisti jį į laisvę skyrus 1 mln. JAV dolerių užstatą.

„Jis neturi lėktuvo, subingalvi!“ – sušuko B. Cosby, kai apygardos prokuroras pareiškė, kad aktorius gali mėginti pasprukti į užsienį privačiu lėktuvu.

„Neketinu jo tiesiog dabar pat uždaryti“, – kiek susierzinęs pareiškė teisėjas Stevenas O'Neillas, turėdamas galvoje B. Cosbu amžių ir silpną sveikatą.

Pirmasis B. Cosby teismo procesas baigėsi pernai birželį prisiekusiesiems po 52 valandas trukusių svarstymų nesugebėjus priimti sprendimo.

Tačiau ketvirtadienį dvi dienas ilgiau nei 14 valandų taręsi prisiekusieji galiausiai pripažino jį kaltu dėl visų trijų kaltinimų seksualiniu užpuolimu sunkinančiomis aplinkybėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)