Savo instagramo paskyroje Jamala parodė, kokį „rusišką pasaulį“ į Ukrainos miestus atnešė okupantai. Dainininkę, kaip ir visus Ukrainos gyventojus, šokiravo rusų žvėriškumas, skelbia unian.net.

„Už Bučoje surengtas kruvinas taikių gyventojų skerdynes niekada neatleisime. Rusų kariai surišdavo žmonėms rankas ir nušaudavo į pakaušį. Daugiau nei 340 sugriautų gyvenimų... Siaubingas žvėriškumas tiesiog netelpa galvoje“, – parašė ji.

Jamala pridūrė, kad Ukraina negali laukti, nes jau yra naikinama. Atlikėja pasidalijo širdį veriančiais vaizdo įrašais, kuriuose užfiksuoti sugriauti Ukrainos miestai.

„Kol pasaulis ieško tinkamų žodžių, nekalti žmonės žūsta siaubingose kančiose. Kiekviena uždelsta minutė dabar kažkam kainuoja gyvybę. Kol pasaulis kalba, o ne imasi veiksmų, rusų budeliai nesnaudžia. Prievartauja 10-ies metų amžiaus mergaites, smaginasi rūsiuose kankindami taikius gyventojus ir šaudydami visus aplink... senolius, moteris, vaikus. Kiekvienas iš okupacijos išlaisvintas miestas – milžiniška masinė kapavietė. Vien Bučoje žuvo apie 400 žmonių“, – parašė garsenybė.


Jamala papasakojo apie nuo okupantų nukentėjusias merginas. Atlikėja pažymėjo, kad ukrainiečiams nėra kada filosofuoti, nes tautos genocidas jau vyksta.

„Kol skamba tušti raginimai siekti taikos, į ligonines veža paaugles be dantų, kurios buvo prievartaujamos ne vieną savaitę. Jos dabar visų bijo, ir neaišku, kada jų savijauta pagerės (jeigu apskritai pagerės)“, – teigė Jamala.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją