Danų kino kūrėjos Susanne Bier filmo „Serena“ premjeros proga, kviečiame pasmalsauti ir sužinoti įdomių 24-erių J.Lawrence biografijos ir karjeros faktų. Juk kas galėtų pamanyti, kad ši žavi, humoro jausmo nestokojanti mergina galėjo tapti ne aktore, o gydytoja.

J. Lawrence tėvas turėjo statybos įmonę, o jos mama dirbo stovyklos direktore. Aktorė turi du vyresnius brolius, Beną ir Blaine’ą.

Prieš susidomėdama vaidyba Jennifer norėjo tapti gydytoja, tai buvo jos vaikystės svajonė.

Jennifer neturi jokio oficialaus aktorinio išsilavinimo. Vaikystėje ji net nelankė teatro būrelio ir nepasirinko teatro programos mokykloje. Tačiau nuo mažumės vis pasirodydavo vietos teatro scenoje.

Vasarą J. Lawrence dirbdavo slauge stovykloje, kuriai vadovavo jos mama.

14-metę Jennifer, kai ji atostogavo su šeima, pastebėjo fotografas iš Niujorko. Netrukus paauglei buvo surastas agentas ir ji pradėjo kelią pramogų industrijoje.

Nuo mažų dienų J. Lawrence buvo tikra nutrūktgalvė ir mėgo berniukiškus žaidimus. Ji žaidė krepšinį, žolės riedulį ir beisbolo perdirbinį – softbolą. Pradinėje mokykloje mokytojai neleisdavo Jennifer žaisti su mergaitėmis, nes ji buvo pernelyg šiurkšti.

Jennifer anksti pamėgo jodinėjimą. Pirmąja meile ji vadina ponį Muffiną, kuris gyveno jos tėvams priklausiusioje fermoje.

Mokykloje J. Lawrence mokėsi tik geriausiais pažymiais bei buvo palaikymo komandos šokėja.

Mokslus Jennifer baigė dvejais metais anksčiau, kad galėtų pilna koja imtis darbų kine.

Septintoje klasėje J. Lawrence buvo išrinkta „Pačia šnekiausia“ mokine.

Dėl hiperaktyvumo ir plepumo Jennifer pravardė buvo „Nitro“ su aliuzija į sprogstamąją medžiagą nitrogliceriną.

Prieš pelnydama pripažinimą Holivude J.Lawrence dalyvavo atrankoje į Belos Svan rolę „Saulėlydžio“ sagoje, tačiau filmo kūrėjai pasirinko Kristen Stewart. Žiniasklaidai Jennifer yra sakiusi, kad džiaugiasi negavusi to vaidmens.

Kiti filmai, kurių atrankose J. Lawrence dalyvavo, bet vaidinti nebuvo pakviesta: Davido Fincherio 2011-ųjų „Mergina su drakono tatuiruote“ (rolė teko Rooney Marai) ir 2007-ųjų „Kietakiaušiai“ (buvo pasirinkta Emma Stone).

J.Lawrence ir Emma Stone yra geriausios draugės. Kita jos artima bičiulė – Lenny Kravitzo dukra, aktorė Zoe Kravitz.

J.Lawrence yra pasirodžiusi grupės „Parachute“ 2009-ųjų dainos „The Mess I Made“ vaizdo klipe: 

Jennifer itin greitai užkopė į aukščiausiąją Holivudo lygą – pirmasis jos pagrindinis vaidmuo buvo 2008-ųjų filme „Poker House“, o antrasis 2010-ųjų filme „Vinterio kaulai“ (angl. „Winter‘s Bone“) atnešė jai „Oskaro“ nominaciją.

Vieną pirmųjų rolių televizijoje J.Lawrence 2006-aisiais atliko populiariame seriale „Detektyvas Monkas“, kur ji įkūnijo liūtę-talismaną Jen. Ją galima išvysti penktojo sezono trečiojoje serijoje.

Aktorė Holivude kolegų, žurnalistų ir gerbėjų yra tituluojama pokštų ir juokų karaliene.

J.Lawrence žurnalui „Rolling Stone“ yra sakiusi, kad garsėja tuo, kaip greitai sugeba atlikti reikalus tualete.

Vaidmeniui filme „Vinterio kaulai“ J.Lawrence turėjo išmokti muštis, šaudyti iš šautuvo ir nudirti kailį voverei, o ruošdamasi „Bado žaidynėms“ ji išmoko šaudyti iš lanko.

J.Lawrence 2011-aisiais pradėjo susitikinėti su filmo „Iksmenai: pirma klasė“ kolega, aktoriumi Nicholasu Houltu. Jie nutraukė santykius 2013-ųjų sausį, tačiau po pusmečio vėl tapo pora. Galiausiai jie išsiskyrė 2014-ųjų rugpjūtį. Dabartinis Jennifer mylimasis – grupės „Coldplay“ lyderis Chrisas Martinas, nors buvo pasirodę kalbų, kad jie išsiskyrė, tačiau lapkritį mergina buvo pastebėta prie garsaus vyro namų.

Filmo „Iksmenai: pirma klasė“ grimeriams tekdavo plušėti kasdien po septynias aštuonias valandas prie J.Lawrence herojės Mistikos „makiažo“, mat piešiama ir klijuojama buvo ant nuogo aktorės kūno. Filmo tęsinyje „Iksmenai: Praėjusios ateities dienos“ aktorės puošyba truko trumpiau, tik tris valandas, nes jai buvo pasiūtas specialus kostiumas ir grimu Jennifer tekdavo padengti tik nuo kaklo aukštyn.

Pamačiusi, kaip pasikeitė Kristen Stewart gyvenimas po vaidmens „Saulėlydžio“ sagoje, J.Lawrence rimtai dvejojo ar sutikti atlikti pagrindinę rolę „Bado žaidynėse“. Jai apsispręsti prireikė trijų dienų.

Vieni mėgstamiausių J.Lawrence filmų – „Vidurnaktis Paryžiuje“ ir „Didysis Lebovskis“. Iš komedijų jai ypač patiko „Aš myliu Huckabees“ bei kino klasika vadinama juosta „Harold and Maude“.

J.Lawrence yra didelė aktorių Lauros Linney, Cate Blanchett ir Meryl Streep gerbėja.

Sykį Jennifer pasirodė MTV televizijos laidos „My Super Sweet Sixteen“ reklaminiame klipe, kur ji suvaidino išpaikintą turtuolę: 

Keliaudama į „Oskarų“ teikimo ceremonija 2013-aisiais J.Lawrence savo delninukėje turėjo mobilųjį telefoną, migdolų, šokoladinį batonėlį „Baby Ruth“ ir saldainį „Laffy Taffy“. Žengdama raudonuoju kilimu aktorė pastebėjo kitąpus gatvės greito maisto restoraną „McDonald‘s“ ir paprašė savo atstovo spaudai nubėgti ir nupirkti jai bulvyčių su daug pomidorų padažo.

Aktorė nekenčia dietų ir mano, kad jų laikytis kvaila.

Naujajame filme „Bado žaidynės: Strazdas giesmininkas. 1 dalis“ galima išgirsti J.Lawrence dainuojančią, ji atlieka dainą „The Hanging Tree“. Ši, beje, praėjusią savaitę debiutavo „Billboard“ karščiausių dainų šimtuko 12-oje vietoje.

J.Lawrence tikina, kad dainuoti prieš kitus žmones – viena didžiausių jos baimių.

Ateityje aktorė norėtų išmėginti režisierės kėdę.

„Bado žaidynių“ filmavimo aikštelėje J.Lawrence pravardė buvo „Katpiss Neverclean“.

J.Lawrence apie jos personažus kine: „Norėčiau atlikti tokią rolę, kur turėčiau vaidinti heroję, kokios dar nesu įkūnijusi, pavyzdžiui, pamišusią serijinę žudikę kaip kad Charlize Theron filme „Monstras“. Mielai nusiskusčiau galvą. Niekada nevaidinu į mane panašių herojų – aš nuobodus žmogus, nenorėčiau tokio personažo matyti filme“.

Stilingoje dramoje „Serena“ nagrinėjama aistringos sutuoktinių poros istorija Didžiosios depresijos metais. Beatodairiškai vienas kitą pamilę herojai Serena (akt. J.Lawrence) ir Džordžas (akt. Bradley Cooperis) užsimoja sukurti medienos verslo imperiją. Tačiau po Antrojo pasaulinio karo pasaulio ekonomiką ištikusi viena giliausių ekonominių krizių pasaulio istorijoje meta iššūkį Pembertonų poros sėkmei. Gyvenimą apsunkina ir tai, jog paaiškėja, kad Serena negali susilaukti vaikų, o Džordžas yra nuslėpęs dalį praeities nuo mylimosios.

Apie meilę, žmonių gobšumą, norą praturtėti ir korupciją Didžiosios depresijos metais pasakojanti drama „Serena“ jau pasiekė Lietuvos kino teatrus.

Filmo „Serena“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)