Už šią kūno spalvos suknelę, rankomis nusagstytą 2,5 tūkst. kristalų, buvo tikimasi gauti 2–3 mln. dolerių, paskelbė Beverli Hilse įsikūrę aukcionų namai „Julien's Auctions“.

Ją nupirko muziejų tinklą valdanti Amerikos žiniasklaidos bendrovė „Ripley's Believe It or Not!“, kurios specializacija – keisti ir istoriškai reikšmingi daiktai ir įvykiai. Vienas šio tinklo muziejus yra įsikūręs Holivude.

Suknelė buvo tokia ankšta, kad legendinė aktorė po ja nieko nevilkėjo. Paskutinę minutę prieš jai žengiant ant salės „Madison Square Garden“ scenos sudainuoti „Happy Birthday“ (Laimingo gimtadienio) prezidentui, suknelė turėjo būti susiūta tiesiog ant jos kūno, nurodė aukcionas.

Šią Jeano Louiso sukurta suknelė pirmąkart buvo parduota „Christie's“ aukcione 1999 metais. Tąsyk ją už 1,3 mln. dolerių nusipirko dabar jau velionis verslo magnatas Martinas Zweigas.

„Marilyn Monroe sudainuota „Happy Birthday Mr. President“ tikrai yra vienas garsiausių improvizuotų pasirodymų per Amerikos istoriją“, – sakė „Julien's Auctions“ prezidentas ir generalinis direktorius Darrenas Julienas.


„Šįvakar buvo vienas svarbiausių mūsų bendrovės istorijos momentų. Mums buvo neįtikėtina privilegija turėti galimybę pasiūlyti šią nuostabią visų laikų didžiausios legendinės ekrano žvaigždės suknelę“, – sakė jis.

Po to pasirodymo nepraėjus nė trims mėnesiams M.Monroe mirė perdozavusi vaistų, o J.F.Kennedy buvo nužudytas po metų.

Tarp kitų svarbių pirmąją M.Monroe asmeninių daiktų aukciono dieną parduotų daiktų yra kokteilinė suknelė iš filmo „Džiaze tik merginos“ (Some Like it Hot), parduota už 450 tūkst. dolerių, o už filmo „Rožės tatuiruotė“ (The Rose Tattoo) pristatyme vilkėtą suknelę buvo sumokėta 125 tūkst. dolerių.

Šis aukcionas truks tris dienas.

Marilyn Monroe suknelė

Ekrano deivė

M. Monroe priklausiusi „Ferragamo“ batelių pora buvo nupirkta už 34 tūkst. dolerių, o negližė iš filmo „Niagara“ – už 59 tūkst. dolerių.

„Laimingo gimtadienio“ suknelė buvo tokia populiari, kad net jos eskizas, kurį nupiešė pas J.Louisą dirbęs mados dizaineris Bobas Mackie, buvo parduotas už 10 tūkst. dolerių.

„Turėjome puikių galimybių ir anksčiau pasiūlyti unikalių daiktų, susijusių su Marilyn Monroe, – sakė „Julien's“ vykdomasis direktorius Martinas Nolanas. – Šio vakaro renginys yra vienas nuostabiausių per „Julien's Auctions“ istoriją, jo mes niekada nepamiršime.“

Per tris aukciono dienas planuojama parduoti daugiau kaip tūkstantį aktorei priklausiusių daiktų. Tai didžiausia kada nors aukcionams pasiūlyta su M.Monroe susijusių daiktų kolekcija.

Daug šių daiktų anksčiau priklausė 1982 metais mirusiam jos vaidybos mokytojui Lee Strasbergui.

Nuoširdumu ir emocijomis pagrįstą vaidybos metodiką sukūręs L.Strasbergas dirbo su tokiomis žvaigždėmis kaip Jamesas Deanas, Richardas Harrisas, Dustinas Hoffmanas, Jackas Nicholsonas, Alas Pacino, Jane Fonda ir Robertas DeNiro.

L.Strasbergas artimai susibičiuliavo su M.Monroe, kuri testamentu jam paliko visus savo asmeninius daiktus ir drabužius.

Dainininkė ir aktorė, kuri buvo tarp didžiausią pelną nešusių aktorių pasaulyje ir kuri mirė būdama vos 36-erių, Los Andžele, išlieka įžymybių relikvijų kolekcininkų sąrašo viršūnėje.

Prieš penkerius metus už rekordinę 5,5 mln. dolerių sumą buvo parduota garsioji suknelė, su kuria ji stovėjo ant metropoliteno grotelių filme „Septynerių metų krizė“ (The Seven Year Itch). Ta scena pavertė M.Monroe ekrano deive.