Praėjus beveik dešimtmečiui po dainininko mirties skelbiama daugiau jautrių detalių apie jo priešmirtinę būklę. Visa tai atskleidė paviešintos skrodimo išvados. M. Jacksoną, pasirodo, kamavo apatinės stuburo dalies artritas, dalyje pirštų ir plaučiuose ekspertai aptiko lėtinio uždegimo požymių, tad gali būti, jog M. Jacksonui trūkdavo oro.

Nepaisant to, remiantis skrodimą atlikusių ekspertų duomenimis, 50 metų dainininko sveikatos būklė, atsižvelgiant į jo amžių, prieš mirtį buvo gana nebloga.

Jis tikrai nebuvo išsekęs, svėrė 62 kilogramus, o tai normalus svoris pagal jo ūgį. Ekspertai sako, kad jo širdis taip pat buvo gana stipri, inkstai ir kiti vidaus organai – sveiki.

Remiantis skrodimo išvadomis, M. Jacksono plaučių būklė nebuvo tokia prasta, jog būtų galėjusi tapti mirties priežastimi.

Kalifornijos universiteto anesteziologijos katedros vedėjas mokslų daktaras Zaeevas Kainas, susipažinęs su M. Jacksono skrodimo rezultatais, tvirtina: „Bendra jo sveikatos būklė gera. Visi rodikliai normų ribose“.

Skrodimo ataskaitoje minimas 2 centimetrų ilgio randas už kairės ausies ir dar vienas matomas randas už dešinės ausies. Po randą jis turėjo šalia šnervių ir dešimties centimetrų ilgo randą ant dešinio peties.

Ekspertai du maždaug 7,5 centimetrų ilgio randus aptiko ant popkaraliaus kaklo, mažesnių randų – ant jo rankų ir riešų. Z. Kainas, kuris atliekant skrodimą nedalyvavo, išreiškė mintį, kad randus greičiausiai paliko plastinės operacijos.

M. Jacksonas turėjo ir kelias tatuiruotes – visos jos atliktos kosmetiniais tikslais, pavyzdžiui, ryškinti jo antakiai ir apatinių blakstienų linija, lūpos.

Popkaraliui pliko viršugalvis, o likę plaukai ekspertų įvertinti kaip trumpai kirpti ir smulkiai sugarbanoti. Išplikusi skalpo dalis taip pat buvo patamsinta tatuiruote.

Skrodimo ataskaitoje, su kuria detaliai paskelbimo metu susipažino „Associated Press“, teigiama, kad M. Jacksono organizmas aktyviai gamino spermą.

Taip pat tyrimai atskleidė, jog buvo visomis išgalėmis stengiamasi išgelbėti M. Jacksono gyvybę: buvo nubrozdinta popkaraliaus krūtinė, kardiopulmonarinio gaivinimo metu sulaužyti keli šonkauliai, tiesiai į širdį buvo įstatytas mechaninis prietaisas, turėjęs ją priversti plakti.

M. Jacksonas mirė 2009 metų birželio 25 dieną nuomojamuose namuose Los Andžele, kai jo asmeninis gydytojas Conradas Murray jam paskyrė skausmą malšinančių ir dviejų raminamųjų vaistų kokteilį, teigiama teismo dokumentuose

Propofolis, kuris įprastai naudojamas operacinėse, slopina kvėpavimo funkciją, jo vartojimą būtina kruopščiai prižiūrėti. Popkaraliaus kraujotakoje taip pat rasta ir vietinio veikimo skausmą malšinančių vaistų bei kitų preparatų. Organizme neaptikta jokių narkotikų ar alkoholio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)