Panašu, kad daliai turtingų rusų tūkstančiai žuvusių ir sužeistų ukrainiečių ar net Rusijos karių – nė motais. Kai kurios vietinės garsenybės pirmiau lieja ašaras dėl pritaikytų sankcijų, pavyzdžiui, dėl prarastos galimybės įsigyti prabangos prekes. Rusijos elito tarpe net išplito keistas protestas – jo metu rusės karpo ar kitaip sugadina jau turimus „Chanel“ rankinukus.

Iki šiol tuo piktinosi gana smulkios Rusijos pramogų verslo žuvelės, tačiau ketvirtadienį šia tema prabilo O. Buzova. Ji išgarsėjo televizijos realybės šou „Dom-2“, taip pat yra dainininkė ir influencerė, kuri įvardijama kaip antras žmogus Rusijoje, turintis daugiausiai sekėjų „Instagram“ tinkle po MMA kovotojo Khabibo Nurmagomedovo. Šiuo metu Olgą seka virš 23 mln. Gerbėjų tarpe – ir nemažai lietuvių.

Naujausiame savo įraše O. Buzova kreipėsi į „Chanel“ ir pareikalavo grąžinti jai pinigus už jau nusipirktus rankinukus. Žvaigždė nė žodžiu neužsiminė apie priežastį, kodėl Rusijai buvo įvestos tokios sankcijos. Nutylėta ir apie karą Ukrainoje, ten žūvančius ir kenčiančius žmones.

„Gerbiamas, prekės ženkle @chanelofficial! Noriu susisiekti su jūsų mados namais. Turiu kelias jūsų rankines, turiu jūsų batus ir visada mielai visa tai pirkau už sąžiningai uždirbtus pinigus! Dėvėjau viską su dideliu malonumu ir džiaugiausi, galėdama prisijungti prie tokio istorinio ir legendinio prekės ženklo. Prisimenu, kaip 2000-ųjų pradžioje savo kolekciją skyrėte gražiai mūsų šaliai. Ir visa pasaulio mada vijosi paskui to sezono riboto leidimo jūsų rankinukus.

Visada norėjau jūsų prekės ženklo rankinės, kurią pavadinote moters, kurią labai myliu – princesės Dianos – vardu. Moters, kuri padarė tiek daug gero ir visada pasisakė už lygybę, prieš neapykantą bei rasizmą, garbei.

Dabar jūs visa tai pažeidžiate, versdami pasirašyti kažkokius beprotiškus popierius. Aš, kaip pirkėja, turiu teisę daryti, ką noriu su daiktu, kurį PIRKAU už savo pinigus, – reikalavo ji. – Mes visi juos perkame. O tiksliau – nusipirkau. Dabar Rusijos rinkoje „Chanel“ uždaryta visam laikui. Jūsų rankinės nebus paklausios net mainantis ar parduodant internete.

Aš esu Rusijos pilietė.
Aš didžiuojuosi savo kilme.
Aš didžiuojuosi, kad gyvenu šioje šalyje.

Ir aš esu labai įžeista, kad prekės ženklas su beveik šimtmetį trukusia istorija, taip įžeidžia mano šalį. Nebenoriu pirkti jūsų prekės ženklo, nes nenorite, kad būčiau jūsų klientas, ir neleidžiate man dėvėti jūsų prekės ženklo savo šalyje. Ir jei jūs neleidžiate man dėvėti prekės ženklo savo šalyje, aš kreipiuosi į jūsų prekės ženklo vadybą su prašymu grąžinti pinigus už tai, ką nusipirkau! Dabar „Chanel“ nešioti NĖRA NORO, nebenoriu būti siejama su JŪSŲ nacių prekės ženklu.

Kreipiuosi į visus savo sekėjus su prašymu pakartotinai paskelbti šį įrašą savo istorijose ir parašyti „Chanel“ prekės ženklui, kad aš ir visi kiti nesame pasirengę taikstytis su tokia prekės ženklo politika, susigrąžinkime savo pinigus! Rašykite jiems komentaruose – #GrąžinkitePinigus.

Gautus pinigus padvigubinsiu ir pervesiu labdaros fondui „Senatvės džiaugsmas.“


Po šiuo įrašu greitai pasipylė komentatorių kritika. Daugelis stebėjosi, kad daliai rusų, tokių kaip O. Buzova, rankinės svarbiau už žmonių gyvybes.

„Tiesiog šlykštu, žmonės miršta, o jai terūpi rankinė“, „Štai, kokios problemos pas žmones“, „Iškvieskite jai greitąją pagalbą“, „Kodėl dabar nesudeginate savo automobilių, jų taip pat negalite nusipirkti“, „Rusijos propaganda pasiekė naują lygį“, „Tada išmeskite ir „iPhone“, jūs turite vietinių telefonų Rusijoje“, „Štai jums rodiklis, tai reiškia, kad sankcijos veikia, elitas nerimauja“, „Ateikite į Bučą, niekas nedraus jums vaikščioti su šiomis rankinėmis. Tik nežinau, kiek nueisite...“, – tokie ir panašūs komentarai pasipylė po Olgos įrašu.

Atsirado ir tų, kurie nepraleido progos pasijuokti iš žvaigždės žinių apie madą. „Tai „Dior“, kuris sukūrė rankinę princesės Dianos garbei!“ – rėžė internautai, pridurdami, kad karališkosios šeimos atstovė tikrai neprieštarautų tokioms sankcijoms, mat ji buvo širdžių karalienė, kuriai rūpėjo žmonės, o ne daiktai.

Komentaruose atsikvošėti kvietė ir Lietuvoje žinomi žmonės, kurie reiškė palaikymą Ukrainos žmonėms. Viena jų – Indrė Stonkuvienė. Socialinių iniciatyvų autorė klausė Olgos, gal tuomet rusų kariai galėtų sugrąžinti Ukrainos vaikų, moterų ir vyrų gyvybes? Galbūt jie galėtų sugrąžinti sunaikintus pastatus? Žinoma moteris patikino, kad pasaulis nepamirš žiauraus karo, kurį sukėlė Putinas ir jo palaikytojai.

O. Buzova nėra vienintelė, kurios paskyros įrašus ima komentuoti Lietuvos garsenybės. Žinomi žmonės, tarp kurių – Agnė Jagelavičiūtė, Daina Bosas, Ieva Mackevičienė, Milita Daikerytė, – nuo pat karo pradžios aktyviai dalijasi įrašais ir tiesioginėmis žinutėmis apie tai, kas iš tiesų vyksta Ukrainoje. Taip siekiama atkreipti ne tik pačių rusų įžymybių dėmesį, bet ir prisibelsti į jų sekėjų širdis.

Verkė dėl „Instagram“

Rusijai ėmus blokuoti šį tinklą, O. Buzovai ėmė ieškoti naujų vietų socialinėje erdvėje. Daugelis rusų, dingus įprastai prieigai prie „Instagram“, persikėlė į „Telegram“.

Įdomu tai, kad didžiulis O. Buzovos sekėjų skaičius jau anksčiau kėlė klausimų. Ne kartą skelbta, kad Olga dalį savo „Instagram“ sekėjų esą tiesiog nusipirko, jog dalis ją stebinčių profilių tėra netikros anketos, vadinamieji „botai“. Tokias spėliones dar labiau sustiprino tai, kad jos „Telegram“ paskyra prenumeruojama labai silpnai.

Verta prisiminti ir tai, kaip emocingai O. Buzova atsisveikino su „Instagram“. Rusų influencerė nesulaikė ašarų ir pasidalijo beveik 7 minučių vaizdo įrašu. Jame televizijoje išgarsėjusi moteris raudojo, kadangi neteks milijonų sekėjų.

„Aš nebijau pripažinti, kad nenoriu jūsų prarasti“, – sakė ji.

„Nežinau, kokia bus ateitis. Nežinau, – tęsė O. Buzova. – Aš tiesiog dalinausi savo gyvenimu, darbu ir savo siela. Tai nebuvo tik darbas, tai buvo dalis mano sielos. Atrodo, kad didelė dalis mano širdies ir mano gyvenimo yra atimama iš manęs.“

36-erių rusų garsenybė savo vaizdo įrašą užbaigė sakydama, kad „išeina ir toliau nesustos verkusi“.

Minimas vaizdo įrašas sulaukė daugiau nei 2,5 mln. peržiūrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)