Britanija nekantriai laukė, kokį vardą Kembridžo kunigaikščiai suteiks ketvirtadienį gimusiai savo mažajai princesei, kuri yra ketvirtoji eilėje į sostą.

Pirmuosiuose puslapiuose yra skelbiamos mažosios princesės nuotraukos, o antraštės giria tėvų pasirinktą vardą.

„Charlotte Elizabeth Diana: vardas, pagerbiantis Williamo gyvenimo moteris“, – rašo dienraštis „The Times“.

Charlotte yra princo Williamo tėvo – sosto įpėdinio princo Charleso – moteriška forma.

Elizabeth – Kate motinos Carole vidurinysis vardas ir dabartinės Britanijos monarchės, naujosios princesės prosenelės Elizabeth II vardas. Beje, Carole taip pat yra viena iš Charleso vardo moteriškų formų.

Tačiau, ko gera, daugiausiai sentimentų žadina kūdikio trečiasis vardas – Diana.

Velionei princesei Dianai, princo Williamo motinai, buvo sunku atlaikyti žinomumo naštą. Ji žuvo per autokatastrofą 1997-aisiais, būdama 36 metų, o ta tragedija sukėlė sielvartą visame pasaulyje.

„Motinai, kurios jis neteko“, – savo pirmajame puslapyje rašo dienraštis „Daily Mail“, pridėjęs mažosios princesės ir jos velionės senelės nuotraukų.

Dienraštis „The Daily Telegraph“ taip pat vadino sprendimą duoti princesei Dianos vardą „deramu pagerbimu“.

Princesė Diana pagimdė Williamą toje pačioje ligoninėje, kurioje į pasaulį atėjo Charlotte. Kai Kate pasirodė ant tos ligoninės laiptų, pirmąkart parodydama mažąją princesę laukusiems fotografams, ji mūvėjo žiedą, kadaise priklausiusį jos vyro motinai.

Dianos brolis grafas Charlesas Spenceris, pasakęs įsimintiną atsisveikinimo kalbą per jos laidotuves, pareiškė, kad Williamo dukrai suteikti „tobuli vardai“.

„Mano dvejų metų Charlotte Diana bus sujaudinta, kad jos pusseserės vardai tokie patys. Dabar ji tokio amžiaus, kai galvoja, kad visas pasaulis sukasi aplink ją!“ – grafas rašė savo „Twitter“ žinutėje.

Charlotte taip pat yra Kate sesers Pippos vidurinysis vardas, kuris, be to, buvo neretas Britanijos karališkosios šeimos istorijoje.

Karaliaus George'o III žmona karalienė Charlotte (1761–1818) buvo mėgėja botanikė, kuri mieliau prisistatydavo savo viduriniuoju vardu negu pirmuoju – Sophie.

Jų sūnus karalius George'as IV savo vienintelę atžalai irgi davė Charlotte vardą, bet ta princesė mirė tuojau po gimdymo 1817-aisiais, būdama 21 metų.

Kaip rodo Nacionalinės statistikos biuro duomenys, Charlotte 2013 metais buvo 21-asis populiariausias mergaičių vardas Anglijoje ir Velse.

Karalienė Elizabeth II, viešpataujanti nuo 1952 metų ir ateinantį rugsėjį veikiausiai tapsianti ilgiausiai sostą užėmusia Britanijos monarche, atimdama šį titulą iš karalienės Victorios, dar neaplankė naujosios princesės.