Tibeto ištremtas dvasinis lyderis į festivalį atvyks birželio 28 d., tačiau tikslesnis apsilankymo laikas kol kas nenurodomas.

Kaip rašo BBC, festivalio organizatorė Emily Eavis papasakojo, kad jai teks garbe pasveikinti atvyksiantį svečią, o Dalai Lamos planuojamą apsilankymą Glastonburio festivalyje ji pavadino „ypatinga festivalio akimirka“.

Birželio 24 d. prasidėjusio festivalio garbingiausių svečių sąraše – Kanye Westas, „The Who“, „Florence and the Machine“.

„Florence and the Machine“ festivalyje pakeis „Foo Fighters“, nes pastarosios grupės vokalistas Dave‘as Grohlas susilaužė koją, todėl grupei teko atšaukti savo pasirodymą.

Taip pat šiame festivalyje dalyvaus „Rudimental“, Burtas Bacharachas, Pharrellis Williamsas, Markas Ronsonas ir „The Moody Blues“.

Susitikimas su Dalai Mala vyks Glastonberio festivalio „Green Fields“ teritorijoje.

Festivalio atstovė informavo, kad Dalai Lamos apsilankymo tema – „Jo Šventenybės Dalai Lamos skleidžiamos užuojautos, smurto pasmerkimo ir žmonijos vienybės žinia“.

Glastonburyje taip pat lankysis profesorius Stephenas Hawkingas – susitikimas su juo vyks „Kidz Field“ teritorijoje. Kol kas nėra žinoma, kokiu formatu vyks šis susitikimas.

Be to, festivalio organizatoriai tikina, kad šis renginys neapleido ir savo politinių principų. Šiais metais į festivalį atvyks dvi „Pussy Riot“ grupės narės, ketinančios papasakoti apie protestus prieš Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)