Trumpame vaizdo klipe nėščia 39-erių metų amžiaus Meghan Markle neprataria nė žodžio ir tiesiog sėdi uždėjusi ranką ant padidėjusio pilvuko, skelbia dailymail.co.uk.

O. Winfrey jos pasiteirauja apie komentarą, padarytą 90 minučių trukmės interviu metu, apie „beveik nepakeliamą naštą būti karališkosios šeimos nare“. „Beveik nepakeliama našta skamba kaip paskutinis lašas, – anonse pastebi O. Winfrey ir užduoda klausimą buvusiai serialo „Kostiumuotieji“ („Suits“) aktorei. – Ar pati stengėtės per daug nesireikšti, ar tiesiog buvote nutildyta?“

Princas Harry, akivaizdžiai turėdamas omenyje nelengvą savo mamos princesės Dianos gyvenimą, paskui tvirtino laidos vedėjai „labiausiai bijojęs, kad istorija vėl ims kartotis“.

Poros atvirumo, regis, priblokšta O. Winfrey vėliau pareiškė: „Pasakėte nemažai šokiruojančių dalykų.“

Laidos anonsas sukels nuogąstavimų Bakingamo rūmuose, kad interviu bus nė kiek nesuvaržytas pasakojimas apie poros ir karališkosios šeimos vaidus. Dar visai neseniai Sasekso kunigaikščiai pademonstravo „nepagarbą“ karalienei Elžbietai II, nurodę, kad gali tarnauti žmonių labui ir nebūdami karališkosios šeimos nariais, nes „tarnavimas yra universalus“. Šie žodžiai paveikė rūmininkus ir princą Williamą. Be to, nemalonia staigmena tapęs interviu taip pat sukėlė karališkosios šeimos narių pyktį ir paskubino monarchę pranešti, kad princas Harry ir M. Markle neteks savo karališkojo patronato.

Karalienė Elžbieta II ryžosi padaryti svarbųjį pranešimą 24 valandomis anksčiau. Tokiam sprendimui pritarė princas Charlesas ir Kornvalio kunigaikštienė Camilla, princas Williamas ir Kembridžo kunigaikštienė Kate bei Vesekso grafienė Sophie.

Karališkoji šeima taip pat dalyvaus karalienės organizuojamame Tautų Sandraugos dienos renginyje, kurį ves Anita Rani, ir pasidalys savo įžvalgomis apie Tautų Sandraugos ryšių svarbą.

Sekmadienį paskelbtame antrame, 30 sekundžių trukmės anonse Harry sako „jaučiantis palengvėjimą“, galėdamas atsiverti palaikomas Meghan, ir tvirtina negalintis nė įsivaizduoti, ką patyrė jo mama, „bandydama įveikti sunkumus vienui viena“.

„Jaučiu didelį palengvėjimą ir esu nepaprastai laimingas, kalbėdamasis su jumis palaikomas žmonos, nes net negaliu įsivaizduoti, ką turėjo išgyventi mano mama, bandydama įveikti sunkumus vienui viena, – teigė princas. – Mudviem irgi buvo labai nelengva, bet bent jau turime vienas kitą.“

Harry ir M. Markle interviu su O. Winfrey bus rodomas CBS kanalu kovo 7 d., 20 val. vietos laiku.

Pirmadienį pasirodė informacijos, kad skandalingąjį princo Harry ir M. Markle interviu gali tekti perredaguoti arba netgi iš dalies perfilmuoti, atsižvelgiant į karališkosios šeimos reakciją ir 99-erių metų amžiaus princo Philipo hospitalizaciją.

Kai kurie asmenys anksčiau teigė, kad neva prieš dvi savaites nufilmuoto interviu toną vis dar galima sušvelninti, tačiau, sprendžiant iš naujųjų anonsų, tai vargiai tikėtina. Taip pat paaiškėjo, kad M. Markle O. Winfrey papasakojo apie nesutarimus su savo tėčiu Thomasu.

Laidos „This Morning“ vedėja Holly Willoughby pranešė, kad O. Winfrey komanda susisiekė su ITV ir paprašė interviu su M. Markle įsesere vaizdo medžiagos.

2020-ųjų sausio mėnesį Samantha Markle sakė, kad princo Harry žmona turėtų atsiprašyti jos ir savo tėvo už „nepaprastai blogą, nederamą ir šokiruojantį“ elgesį po 2018 m. įvykusių vestuvių.

„O. Winfrey komanda susisiekė su „This Morning“ ir paprašė minėtojo interviu vaizdo medžiagos, kad galėtų geriau pasiruošti pokalbiui su Sasekso kunigaikštiene“, – pirmadienį tvirtino H. Willoughby.

„Nežinome, ar jie panaudojo šį fragmentą, tačiau, kiek supratome, interviu su O. Winfrey buvo be jokių stabdžių“, – pridūrė ji.

Smulkesnė informacija apie interviu ypatybes sukėlė daugiau klausimų, kodėl Harry ir M. Markle sutiko taip atvirai viską iškloti, nors nuolatos reikalauja, kad žiniasklaida gerbtų jų privatumą.

Panašių klausimų kilo ir po Harry interviu su Jamesu Cordenu. Be to, kritikai taip pat užsipuolė princo sprendimą ginti serialą „Karūna“ („The Crown“), nepaisant itin neigiamai jame atvaizduojamos Harry močiutės, tėvų ir kitų karališkosios šeimos narių.

Harry, praėjusiais metais kartu su žmona sudaręs itin pelningą sandorį su „Netflix“, senam bičiuliui J. Cordenui prisipažino žiūrėjęs „Karūną“ ir pareiškė, kad serialas yra „pramanytas“, bet „iš dalies paremtas tiesa“ bei neblogai perteikia atmosferą, jog karališkosios šeimos nariai turi būti pasirengę „paaukoti šeimą ir visus kitus dalykus vardan pareigos ir tarnavimo šalies labui“.

Davęs plačiai aprašytą interviu Los Andžele, dviaukščiame autobuse be stogo, princas Harry užsipuolė „toksišką“ žiniasklaidą ir suvertė jai kaltę dėl priimto sprendimo palikti karališkąją šeimą bei persikelti gyventi į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV).

Sasekso kunigaikštis sakė, kad gyvenant Londone patiriamas spaudimas „kenkė psichikos sveikatai“, tačiau pridūrė, jog tik „atsiribojo“ nuo karališkosios šeimos, užuot ją visiškai „palikęs“.

„Neketinau išsižadėti savo šeimos, tik nuo jos atsiriboti, nes aplinka buvo labai sudėtinga. Manau, tai pastebėjo daugelis. Taigi pasielgiau taip, kaip būtų pasielgęs bet kuris tėvas ar vyras, norėdamas išsaugoti savo šeimą, be mes nieko neišsižadėjome“, – tvirtino princas.

Nors šis interviu buvo duotas prieš Elžbietai II atimant karališkąjį patronatą, Harry, regis, žinojo, kas jo laukia.

„Mano gyvenimas yra valstybės tarnyba, todėl visai nesvarbu, kurioje pasaulio vietoje esu. Kad ir kokie sprendimai būtų priimti Jungtinėje Karalystėje, niekada neišsižadėsiu savo šeimos ir šalies“, – pareiškė jis.

Neseniai Harry ir Meghan atnaujino savo interneto svetainę ir vėl nepraleido progos įgelti Bakingamo rūmams. Iš svetainės „Archewell“ jie pašalino princesės Dianos nuotrauką bei „Laišką 2021-iesiems“ ir paskelbė naujus veiklos tikslus. Taip pat buvo atnaujintas „Archewell“ logotipas: naująją versiją papildė žodžiai „Tarnyba. Užuojauta. Veiksmai. Bendruomenė“.

Poros vis pabrėžiamas žodis „tarnyba“ tikriausiai atkreips Bakingamo rūmų dėmesį, ypač atsižvelgiant į diskusijas, ar Sasekso kunigaikščiai gali toliau tarnauti valstybei, atsisakę dirbančių karališkosios šeimos narių statuso.

Garsiajai O. Winfrey duotas „atviras“ interviu turėtų būti parodytas JAV sekmadienį, kovo 7 d. Jungtinėje Karalystėje (JK) jis tikriausiai bus transliuojamas kitą dieną kanalu ITV.

Manoma, kad 90 minučių trukmės pokalbio metu didžiausias dėmesys buvo skiriamas M. Markle potyriams būnant karališkosios šeimos nare, įskaitant priežastį, kodėl ji su Harry nusprendė pasitraukti ir pradėti naują gyvenimą JAV, kur pasirašė pelningas sutartis su tokiomis įmonėmis kaip „Netflix“ ir „Spotify“.

Atnaujintoje interneto svetainėje pabrėžiami poros tikslai bendradarbiaujant su pelno nesiekiančiomis organizacijomis, parašyti šiuolaikišku Kalifornijos valstijai, jųdviejų naujiesiems namams, būdingos kalbos stiliumi: „Sveiki atvykę į „Archewell“. Savo veikla, neskirta siekti pelno, ir kūrybiškais projektais skatiname sisteminius kultūrinius pokyčius visose bendruomenėse.“

Anksčiau interneto svetainės pradžios tinklalapyje puikavosi nuotraukos, kuriose dar vaikai Harry ir Meghan įamžinti su savo tėvais. Šias fotografijas pakeitė vienas kadras – Sasekso kunigaikščiai, dalijantys paramą mažas pajamas gaunančioms šeimoms praėjusiais metais Los Andžele įvykusio labdaros renginio metu.

Ilgas pranešimas, pavadintas „Laišku 2021-iesiems“, taip pat buvo pašalintas iš svetainės. Jame poros rėmėjai buvo raginami padėti „sukurti geresnį pasaulį“.

Šiais metais šeimos pagausėjimo laukiantys princas Harry ir M. Markle atkakliai tvirtino toliau „tarnausiantys visuomenei“ net ir nebūdami karališkosios šeimos nariais.

Kai buvo oficialiai pranešta, kad Sasekso kunigaikščiai nebeatliks karališkosios šeimos narių pareigų, Bakingamo rūmai paaiškino, jog dėl savo naujojo gyvenimo jie negalės „tęsti valstybės tarnų pareigų ir prisiimti atitinkamos atsakomybės“.

Kiek yra žinoma, karalienė Elžbieta II pasakė porai, kad jų komercinė karjera nedera su nešališkumu, kurio reikalaujama iš valstybės tarnų, tačiau patikino, kad princas Harry ir M. Markle išlieka „labai mylimais karališkosios šeimos nariais“.

Sasekso kunigaikščiai nedelsdami išplatino atsakymą: „Visi galime tarnauti. Tarnavimas yra universalus.“

Televizijai CBS duotas interviu tikriausiai bus viena žiūrimiausių laidų šiais metais.

Artimo poros bičiulio teigimu, M. Markle užsiminė, kad filmuojant specialią laidą, pavadintą „Oprah with Meghan and Harry: A CBS Primetime Special“, „nebuvo jokių tabu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)