Likus vos kelioms akimirkoms iki žengimo į sostą proklamacijos pasirašymo, naujajam valdovui teko karštligiškai mojuoti rankomis savo padėjėjams, kad šie nurinktų daiktus nuo stalo, prie kurio sėdėdamas jis turėjo pasirašyti dokumentą.

Karalius mostagavo rodydamas į sūnų Williamo ir Harry jam padovanotą plunksnakočių dėklą ir rašalinę.

„Tarnas privalo sutvarkyti mano stalą. Tik jau nemanykite, kad aš pats liesiu daiktus“, – tviteryje juokavo vienas tiesioginę transliaciją stebėjęs komentatorius, o kitas pridūrė: „Pirma darbo diena, o jam jau viskas įgriso“.

„Charleso įniršis dėl plunksnakočių dėklo man neabejotinai buvo svarbiausias šios transliacijos įvykis“, – komentavo dar vienas internautas.

Per ceremoniją, kuri surengta šimtmečių senumo diplomatinėje salėje, esančioje Vestminsterio Šv. Jokūbo rūmuose, Jungtinės Karalystės Bendruomenių Rūmų vadovė Penny Mordaunt pakvietė Jo Didenybę pasirašyti dvi proklamacijas. Viena jų karalienės Elžbietos II mirties diena paskelbta nedarbo diena.

Prieš tai 73 metų amžiaus monarchas pasakė nuoširdžią kalbą apie savo motinos mirtį.

„Mano motinos valdymas buvo nepralenkiamas savo trukme, pasišventimu ir atsidavimu. Net ir sielvartaudami mes reiškiame dėkingumą už šį ištikimybės kupiną gyvenimą. Giliai suvokiu šį milžinišką palikimą ir man tekusias valdovo pareigas bei didžiulę atsakomybę“, – kalbėjo karalius.

Karalienė Elžbieta II mirė rugsėjo 8 d. Balmoralo pilyje – jos mėgstamiausioje poilsio vietoje.

Mirus 96 metų amžiaus valdovei, baigėsi ilgiausiai trukęs vieno monarcho valdymas Didžiosios Britanijos istorijoje. Elžbieta II soste praleido septynis dešimtmečius. Paskutinis, platininis, jos valdymo jubiliejus švęstas šių metų birželį.

Šeštadienį, praėjus vos kelioms valandoms po to, kai dabar jau buvęs princas Charlesas buvo oficialiai paskelbtas karaliumi, su princais Harry ir Williamu bei Kate Middleton susitiko Meghan Markle. Ketveriukė susirinko viešai apžiūrėti karalienės Elžbietos II garbei gyventojų paliktų gėlių prie Vindzoro pilies.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)