Jungtinės Karalystės valdžia taip elgtis rekomendavo jau prieš kelias savaites, tad nieko keisto, kad karališkosios poros raginimas daugumai pasirodė pavėluotas. Saseksai taip pat paprašė palaikyti sveikatos apsaugos darbuotojus ir likti namuose.

35 metų princas Harry ir 38 metų M. Markle, šiuo metu gyvenantys Vankuverio saloje esančioje rezidencijoje, savo paskyroje instagrame pasidalijo šešiomis Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijomis, o tada paviešino tris medikų iš viso pasaulio, kovojančių su koronavirusu, nuotraukas.

Prie patarimų karališkoji pora pridūrė: „Geriausias būdas, kaip galime padėti sveikatos apsaugos darbuotojams visame pasaulyje, yra neapsunkinti jų darbo ir neplatinti ligos“.

Nepaisant gerų norų, komentatoriai netruko virtualiai pulti karališkajai porai į atlapus: esą, jie kartoja tai, ką visi jau seniai žino, o vienas netgi pridūrė, kad „pora kaip reikiant atsilieka nuo aktualijų“.

„O vargeli, niekas mums dar šito nesakė. Kaip smagu, kad suteikiate informacijos, kurios suteikti daugiau negali niekas kitas“, – sarkastiškai parašė vienas. Kitas pridūrė: „Pirmą kartą matau tokią informaciją. Ir kur aš buvau anksčiau?“. „Jūs tikrai manote, kad mes to nežinome? Jūs juokaujate?“, – klausia trečias.

„Desperatiškai bandau rasti įrašą, kuris mums nesakytų to, ką ir taip puikiai žinome... MES ŽINOME!!! Tie, kurie nežino, kaip dabar elgtis, greičiausiai gyvena kur nors po akmeniu“, – pasipiktinimo neslėpė dar vienas komentatorius.

Prisijungdamas prie kritikų minios, dar vienas susierzinęs asmuo pridūrė, kad „patarimai jau girdėti šimtus kartų“: „Nieko, ko nebūtume girdėję jau šimtus kartų. Bet kokia kaina stengiatės neatsilikti, tiesa?“.

Delfi primena, kad dėl koronaviruso grėsmės šalyje įvestas karantinas. Žmonėms, kurie keliavo užsienyje, privaloma dviejų savaičių izoliacija, nes užsikrėtę žmonės gali skleisti virusą net nenujausdami jokių ligos požymių. Iš oro uosto jie turėtų nevykti visuomeniniu transportu, grįžę gyventi atskirai ir nepalaikyti jokio fizinio kontakto su kitais žmonėmis.

Koronavirusu galima užsikrėsti įkvėpus oro lašelių ar jiems patekus į organizmą per akis, rankas, palietus paviršius. Vyresni nei 60 metų žmonės, turintys lėtines ligas primygtinai raginami likti namie, nevaikščioti po parduotuves ir vaistines, nesusitikinėti su kitais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)