Kalbėdama apie savo mėgstamas televizijos laidas „Radio Times“ eteryje, Sh. Stone užsiminė apie dokumentinę laidą „My Beautiful Broken Brain“ patraukusią dėmesį, kaip pat sako, dėl panašumo su savo pačios patirtimi. „2001 metais patyriau insultą ir devynias dienas trukusią smegenų hemoragiją, iš esmės ir visiems laikams pakeitusius mano gyvenimą, – sakė aktorė. – Turėjau tik 5 proc. tikimybę, kad išgyvensiu.“

59-erių metų Holivudo žvaigždė papasakojo, kaip nustojo funkcionuoti kone visa kairioji kūno pusė, o vėliau ne vienerius metus teko iš naujo mokytis esminių įgūdžių. „Grįžusi namo po patirto insulto vos galėjau paeiti. Klubų sritis buvo visiškai nusilpusi. Nemačiau kairiąja akimi ir negirdėjau kairiąja ausimi, – pasakojo Sh. Stone. – Beveik trejetą metų nesugebėjau net savo vardo užrašyti. Negalėjau rankų priversti klausytis smegenų, todėl iš naujo teko mokytis skaityti ir rašyti. Turėjau vėl išmokti kalbėti. Teko ne vienerius metus laukti, kol sugrįš pojūčiai į kairiąją koją. Laimei, galop jie sugrįžo.“

Remiantis naujausiais vasario pradžioje paskelbtais duomenimis, vidutinis pirmą kartą insultą patiriančių Anglijos piliečių amžius kiek paankstėjo.

Agentūra „Public Health England“ informuoja, kad 2017–2016 metais pirmą kartą insultą patiriančių vyrų amžiaus vidurkis nuo 71 nukrito iki 68, o moterų – nuo 75 iki 73 metų.

Pirmą karą insultą patiriančių 40–69 metų asmenų procentas per tą patį laikotarpį išaugo nuo 33 iki 38 procentų. Agentūra ragina žmones atkreipti didesnį dėmesį į insulto simptomus, kadangi, kaip rodo statistika, jis gali ištikti ne tik senyvos amžiaus asmenis.

Sh. Stone pavyzdys – puikiausias to įrodymas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)