Be Severno vikonto, tuo pačiu krikšto rūbu vilkėjo vyresnis Louiso brolis, princas George`as ir jo sesutė, princesė Charlotte, taip pat lordo Fredericko Windsoro dukra Maud ir Zaros Tindall mažoji mergaitė Mia, rašo dailymail.co.uk.

Šį krikšto rūbą sukūrė karalienę rengianti Angela Kelly. Jį sudaro toks pat ilgas sijonas ir įmantrūs raukiniai bei kaspinas, kaip ir ankstesnį drabužį.

Originaliuoju rūbu, pasiūtu 1841 metais, be kitų kūdikių per savo krikštynas vilkėjo Velso princas, Kembridžo kunigaikštis ir princas Harry. Šiuo metu jis yra kruopščiai saugomas.

Pagal tradiciją vanduo, kuris karališkojoje Šv. Jokūbo rūmų koplyčioje buvo panaudotas princo Louis krikštui, buvo atgabentas iš Jordano upės, kurioje, kaip rašoma, Jonas Krikštytojas pakrikštijo Jėzų.

Ceremonijos metu taip pat buvo naudojamas ornamentuotas „Lily Font“, priklausančio „Crown Jewels“, sidabro indas.

Vindzoro kūdikių krikštas yra privalomas, nes Didžiosios Britanijos karalienė yra laikoma tikėjimo saugotoja ir aukščiausia Anglijos Bažnyčios vadove.

Karališkieji kūdikiai paprastai krikštijami vos po kelių savaičių nuo gimimo. Tačiau Louiso atveju krikštynos buvo surengtos po dviejų mėnesių nuo balandžio 23 dienos, kai jis išvydo šį pasaulį.

Princas George`as buvo krikštijamas šiek tiek vyresnis – trijų mėnesių amžiaus, o jo tėtis, princas Williamas buvo pakrikštytas 1982 metų rugpjūčio 4-ąją, kai jam buvo vos šešios savaitės.

Velso princas buvo pakrikštytas po mėnesio ir vienos dienos nuo gimimo, o pati karalienė krikščione tapo būdama vos penkių savaičių amžiaus.

Princo Louiso krikštynos Šv. Jokūbo rūmų karališkojoje koplyčioje įvyko pirmadienį 16 val. vietos laiku.

Mažoje, privačioje ceremonijoje dalyvavo Kornvalio kunigaikštis ir kunigaikštienė, Kate tėvai Carol ir Michaelas Middletonai, jos brolis bei sesuo Jamesas ir Pippa, Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė, princo Louiso krikštatėviai ir jų sutuoktiniai.

Pati karalienė ir princas Philippas krikštynų ceremonijoje nedalyvavo. Ši savaitė 92 metų monarchei yra labai įtempta: jos laukia Karališkųjų karinių oro pajėgų šimtmečio renginiai ir JAV prezidento Donaldo Trumpo vizitas. 97 metų Edinburgo kunigaikštis pernai atsisakė karališkųjų pareigų ir šiuo metu vengia dėmesio.

Kensingtono rūmai šiandien paskelbė šešių asmenų, kurie tapo princo Louis krikštatėviais, pavardes. Jie visi yra iš Kate ir Williamo vidaus rato. Tai ledi Laura Meade, Harry Aubrey - Fletcheris, Nicholas Van Cutsemas, Guy Pelly, Kate bičiulė Hannah Carter – sena bendramokslė iš Marlboro koledžo, ir kunigaikštienės pusseserė Lucy Middleton.

Po trumpos ceremonijos krikštynų svečiai vyko į Klarenso rūmus gerti arbatos ir pasimėgauti Kate ir Williamo vestuvinio torto riekelėmis, išsaugotomis nuo jų vestuvių 2011 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)