Michaelas Phelpsas, be abejo, yra tikra sporto žvaigždė. Šis JAV plaukikas laimėjo 22 auksinius medalius – daugiau neturi nė vienas sportininkas per visą olimpinių žaidinių istoriją. „SunSport“ skelbia keletą faktų iš šio 31-derių metų rekordininko gyvenimo.

Nors neįtikėtina, bet greičiausias pasaulyje plaukikas vaikystėje kraupdavo vien nuo minties, kad gali sušlapti galvą. Visgi būdamas vos septynerių jis įveikė šią baimę išmokdamas plaukti nugara.

Pasaulio rekordininku M. Phelpsas tapo būdamas vos 15 metų ir devynių mėnesių. Šis Baltimorėje gimęs plaukikas atnaujino 200 metrų plaukimo peteliške pasaulio rekordą ir tais pačiais metais jį dar pagerino!

Šeštoje klasėje jam buvo diagnozuotas aktyvumo ir dėmesio sutrikimas. Tai vaikystėje pasireiškiantis neurologinis sutrikimas, kurio požymiai – nesugebėjimas susikaupti, neatidumas, išsiblaškymas.

Olimpinė legenda buvo du kartus sulaikytas vairuojantis neblaivus. Abu pažeidimus sportininkas įvykdė Merilando valstijoje (čia jis ir gyvena). Įrodžius M. Phelpso kaltę, jis buvo 18-ai mėnesių lygtinai nuteistas, be to, buvo skirta 224 eurų bauda, o po antrojo nusižengimo šešis mėnesius jam buvo uždrausta dalyvauti bet kokiose varžybose.

2009 metais buvo išplatinta nuotrauka, kurioje jis nufotografuotas rūkantis žolę.

Raukšlių jis tiesiog negali pakęsti. Bent taip yra plaukiant. M. Phelpsas dėvi dvi plaukimo kepuraites, kad labiau išsitemptų ir išsilygintų oda bei prisispaustų akiniai, mat taip pagerėja aerodinamika ir sumažėja vandens pasipriešinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)