Į Vilnių muzikantai atskrido skirtingais reisais, nes, anot organizatorių, būtent mūsų šalyje prasideda jų pasaulinės gastrolės, todėl rokeriai sugužėjo iš skirtingų pasaulio kraštų.

Šeštadienį Vilniuje kaip tik vyko Gatvės muzikos diena, kurioje apsilankyti juos oficialiai pakvietė Andrius Mamontovas.

Bet legendiniai „Def Leppard“ po ilgos kelionės buvo pavargę. Jie mielai bendravo su gerbėjais, kurie laukė prie viešbučio. Fotografavosi su jais ir dalino jiems autografus.

Muzikantai aktyviai klausinėjo apie politiką, padėtį Ukrainoje, domėjosi Lietuvos ir Rusijos santykiais, ar lietuviai nejaučia spaudimo ir kaimyninės šalies grėsmės.

Vienas sėkmingiausių kolektyvų roko muzikos istorijoje susibūrė dar 1977 metais, Šefilde, Didžiojoje Britanijoje. „Def Leppard“ turi kuo didžiuotis – abu studijiniai albumai buvo parduoti didesniu nei 10 milijonų tiražu. Iš dvylikos albumo „Hysteria“ dainų, net septynios tapo pasauliniais singlais. Nuo pat 1987 metų daina „Love Bites“ tapo grupės vizitine kortele.

Nors „Def Leppard“ istorijoje būta nemažai skaudžių nutikimų, šiandien jie vis dar kartu. Tai viena iš nedaugelio grupių, apie kurios narius yra sukurtas filmas. Apie grupės jėgą byloja ir tai, kad koncerto Filadelfijoje metu jiems pavyko atlaikyti net tornadą. Nepaisant visko, daugiau nei 30 metų kartu grojantys grupės nariai išlieka labai paprasti – prieš lipdami į sceną daro atsispaudimus, o po įspūdingų pasirodymų visi drauge vakarieniauja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)