Trijų dienų trukmės Kate Middleton ir princo Williamo turas po Didžiąją Britaniją karališkuoju traukiniu suteikė karališkajai šeimai galimybę pasidžiaugti jaukiomis kupė, rašo people.com.

Šie rūmai ant bėgių sudaryti iš devynių atskirų vagonų. Karalienė Viktorija buvo nurodžiusi juos išpuošti šilku, atlasu ir 23 karatų aukso piešiniais, tokiu būdu siekdama, kad traukinys primintų Bakingamo rūmus. Vėliau traukinys buvo atnaujintas, jo interjeras tapo kuklesnis.

Karališkoji pora traukinyje miega atskirose lovose. Atskirose jų kupė įrengtos viengulės lovos. Kaip teigiama, aukštesnioji klasė traukinyje visada miega atskirai. Tai – jau sena tradicija. Traukinyje taip pat įrengta vonia ir 12 vietų valgomasis.

Traukinyje yra ir karališkajai šeimai skirtas darbo kambarys bei virtuvė, kurioje darbuotojai ruošia valgį.

Nuo sidabrinio karalienės Elžbietos jubiliejaus 1977-aisiais iki šiol karališkąjį traukinį sudaro devyni burgundiškos spalvos vagonai. Jie pakeitė ankstesnius vagonus, naudotus nuo 1941 m.

Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė į karališkąjį traukinį įlipo sekmadienį. Jie sustoja Anglijos, Škotijos ir Velso miestuose ir miesteliuose, kur išklauso įkvepiančių žmonių istorijų, susipažįsta su asmenine gyventojų patirtimi ir sužino, kokių netekčių jiems teko išgyventi ir ką paaukoti koronaviruso pandemijos metu.

Ši kelionė – pirmas kartas, kai Kate važiuoja karališkuoju traukiniu. Williamas seniau keletą sykių juo jau keliavo. Meghan Markle šiuo traukiniu buvo išsiruošusi į žymiąją išvyką su karaliene 2018-ųjų birželį. Meghan vyrui princui Harry pasivažinėti traukiniu neteko.

Williamas ir Kate susitinka su pandemijos fronto linijose atsidūrusiais darbuotojais, savanoriais, slaugos namų darbuotojais, mokytojais, moksleiviais, jaunimu ir atiduoda pagarbą „anapilin iškeliavusiems žmonėms“, pasakoja karališkieji šaltiniai.

Pirmoji poros stotelė pirmadienio rytą buvo Škotijoje esantis Edinburgas. Čia jie buvo pasitikti dūdmaišių garsais.

Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė apsilankė Niubridžo greitosios medicinos pagalbos stotyje, kur su darbuotojais kalbėjosi apie tai, kokį krūvį ir įtampą jiems tenka patirti pandemijos metu ir kaip jie ir jų kolegos dorojasi su nesiliaujančiais iššūkiais psichikos sveikatai, kuriuos atnešė krizė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)