Teigiama, kad kartu su dviejų „Oskarų“ laureatės vadybininku Džeisonu Veinbergu (Jason Weinberg) buvo atleista ir visa komanda.

Dž. Veinbergas, kuris taip pat dirba su Madona (Madonna) ir Demi Mur (Demi Moore), buvo H. Svonk vadybininku aštuonerius metus.

Žmogaus teisių organizacijos kritikuoja 37-erių H. Svonk ir kitas žvaigždes už apsilankymą Grozne. Šios organizacijos kaltina R. Kadyrovą žmogaus teisių pažeidimais. Aktorė tikino nieko nežinojusi apie šiuos kaltinimus ir vėliau atsiprašė.

H. Svonk pažadėjo paaukoti už dalyvavimą renginyje jai sumokėtą šešiaženklę sumą įvairioms labdaros organizacijoms. „Human Rights Watch“ paragino visas renginyje dalyvavusias įžymybes atsisakyti sumokėtų pinigų ar gautų dovanų.

R. Kadyrovo gimtadienio koncerte spalio 5-ąją dalyvavo ir JAV aktorius Žanas Klodas Van Damas (Jean Claude Van Damme), britų smuikininkė Vanesa Mei (Vanessa Mae), atlikėjas Sylas (Seal).

Kol kas daugiau nė vienas iš kitų gimtadienyje dalyvavusių žvaigždžių nepasekė H. Svonk pavyzdžiu.

Sylas į kritiką atsikirto socialiniame tinklapyje „Twitter“: "Aš grojau Čečėnijos žmonėms. Esu muzikantas ir būčiau dėkingas, jei nekištumėte manęs į savo politiką. Jūs sėdite po demokratijos skėčiu ir niekada nesusimąstote, kaip jūs liekate sausi“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją